Anketa mednarodne organizacije IAO (Mednarodna organizacija izvajalcev) in AEPO-ARTIS (Združenje evropskih organizacij izvajalcev)

Izvajalci, vabimo vas, da sodelujete v anketi, ki sta jo pripravili Mednarodna organizacija IAO in AEPO-ARTIS, na temo »Ali vam vaša glasbena založba daje vse, do česar ste upravičeni po novih zakonih?«

Pismo s povezavo na anketo posredujemo v celoti:

 

Vam vaša založba zagotavlja vse, do česar ste upravičeni po novi direktivi?

 

Spoštovani član,

V Sloveniji in ostalih članicah Evropske unije je bila sprejeta nova direktiva, ki je za vas ZELO POMEMBNA.

Skladno z novo direktivo:

  1. ste vsi glasbeni izvajalci upravičeni do pravičnega nadomestila.
  2. bi morale založbe glasbenikom, ki prejemate licenčnine, veliko podrobneje obrazložiti prihodke od vaših posnetih izvedb. Sporočiti bi vam morale, koliko točno z vsakim vašim posnetkom zaslužijo na različnih platformah s pretočnimi vsebinami, vključno s Spotifyjem, YouTubom, TikTokom in Instagramom. Seveda bi vam morale posredovati tudi natančne podatke o fizični prodaji, pogodbah za sinhronizacijo, itd.
  3. bi založbe morale zvišati višino vašega nadomestila, če je prenizko v primerjavi z njihovim zaslužkom. V nekaterih primerih to pomeni, da ste upravičeni do višjega deleža.
  4. bi vam založbe ob določenih okoliščinah morale pravice vrniti.

Mednarodna organizacija IAO (angl. International Artist Organisation, ki uveljavlja pravice glavnih izvajalcev v glasbeni industriji) v sodelovanju z Združenjem evropskih organizacij izvajalcev AEPO-ARTIS izvaja nujno potrebno raziskavo, s katero želi ugotoviti, če založbe delujejo skladno z novo direktivo in izvajalci dobite vse, do česar ste upravičeni.

 

Pomagate lahko tako, DA TUKAJ IZPOLNITE KRATKO IN NEZAHTEVNO ANKETO, ki je popolnoma anonimna.

 

 

Za izpolnjevanje boste potrebovali manj kot 5 minut, v zahvalo pa vas vabimo, da se udeležite brezplačne ekskluzivne spletne delavnice, v kateri boste izvedeli več o svojih pravicah skladno z novo direktivo in bodo na vaša morebitna vprašanja odgovarjali strokovnjaki in pravniki s področja glasbene industrije.