Bocellijev koncert prestavljen na november

Vir: MMC RTV Slo

Foto: Reuters

Obiskovalci, ki v soboto v ljubljanskih Stožicah niso mogli prisluhniti Andrei Bocelliju, saj so koncert odpovedali zaradi novega koronavirusa, bodo na svoj račun prišli 28. novembra, so sporočili organizatorji koncerta.

Dodali so še, da že kupljene vstopnice veljajo tudi za novi termin koncerta. Tisti, ki jim novi datum ne ustreza, lahko vstopnice vrnejo do ponedeljka, 23. marca, na prodajnem mestu, kjer so jih kupili. Tam bodo dobili povrnjeno kupnino.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je v soboto popoldne sprejel uredbo, s katero je prepovedal zbiranje ljudi na javnih prireditvah v zaprtih prostorih, kjer se je pričakovalo več kot 500 obiskovalcev.

Tako je bil med prvimi večjimi odpovedanimi koncerti prav Bocellijev. Odpovedali so ga tako rekoč zadnji hip, tako da je kar nekaj obiskovalcev ostalo pred zaprtimi vrati Stožic.

Sloviti italijanski tenorist bi moral v Ljubljani vnovič nastopiti po dobrih treh letih. Na svojem drugem koncertu v Sloveniji, potem ko je novembra 2016 navdušil občinstvo pred razprodano dvorano v Stožicah, je želel predstaviti svoj zadnji album Si.

Od 10. marca naprej so vse prireditve v zaprtih prostorih omejene na največ 100 udeležencev.