IPF poziva k prijavi skladb iz 2017

IPF svoje člane poziva k prijavi skladb iz leta 2017 in še starejših, ki jih izvajalci še niso vpisali v njihov sistem Admiss. Časa za prijavo je še dober mesec, saj 31. marca zaključujejo s prijavami in začenjajo priprave na izplačila nadomestil za leto 2017.

Obrazci za prijavo skladb so na voljo na povezavi, kjer lahko preberete več o načinu prijave. Kot poudarjajo v IPF, je pomembno tudi, da izvajalci preverijo, ali so med skladbami vpisane tudi vse starejše, na katerih imajo pravice, ne samo tiste, izdane v letu 2017. Prav tako pozivajo člane, naj preverijo in sporočijo morebitne spremembe podatkov za nakazilo nadomestil, ki jih najdejo v sistemu Admiss.

Koristna mednarodna koda ISRC
IPF je nacionalna agencija za dodelitev mednarodne, dvanajstmestne kode ISRC, ki globalno unikatno določa vsak glasbeni posnetek ali videogram, ne glede na to, kje na svetu nastane. ISRC omogoča lažje sledenje uporabi posnetka in nam s tem pomaga ugotoviti, kdo je imetnik pravic na posnetku. S tem lahko sledimo uporabi vaše glasbe po svetu in za vas zahtevamo ustrezna nadomestila. Več informacij najdete na spletni strani.

Vir: ipf.si