Letošnja Evrovizija odpovedana!

Vir: 24ur

Evrovizija na Nizozemskem je odpovedana, Rotterdam ostaja prizorišče priljubljene glasbene prireditve. Organizatorji so uradno sporočilo objavili tudi na družbenih omrežjih.

Tako na uradni spletni strani kot tudi na uradnih profilih priljubljenega glasbenega spektakla Evrovizija so pristojni potrdili govorice, da je tekmovanje odpovedano.

Zapisali so: "Z velikim obžalovanjem sporočamo, da je Evrovizija 2020 v Rotterdamu odpovedana. V zadnjih nekaj tednih smo iskali rešitve, s katerimi nam ne bi bilo treba odpovedati tekmovanja. A glede na negotovost, ki jo povzroča hitro širjenje virusa COVID-19 vsepovsod po Evropi in glede na omejitve, ki so jih uvedle različne države ter glede na nasvete nizozemske vlade, vam s težkim srcem sporočamo, da bi bilo nemogoče nadaljevati s pripravami na naš dogodek."

Dopisali so, da so izjemno ponosni na dejstvo, da prav njihova prireditev združuje gledalce po celi Evropi že zadnjih 64 let. "Tudi mi smo, tako kot milijoni oboževalcev, užaloščeni, da prireditve v maju ne bo."

Pogovori za Evrovizijo v Rotterdamu naslednje leto pa že potekajo, so dodali. "Prosimo vas, da potrpite z nami. V doglednem času vas bomo obvestili, če bo kaj novega," so zapisali in dodali, da se zahvaljujejo vsem članicam, ki bi letos sodelovale in vsem, ki so prisostvovali pri organiziranju letošnje Evrovizije.

Slovenijo bi maja morala predstavljati Ana Soklič, ki smo jo prvič spoznali pred osmimi leti na X Factorju. Na odru Evrovizije bi morala zapeti pesem Voda.

 

Foto: Adrian Pregelj