Mariah Carey z zimzeleno božično uspešnico postavila nov glasbeni mejnik

Največkrat pretočena skladba v enem dnevu

Vir: MMC RTV Slo

Priljubljenost božične uspešnice 'All I Want For Christmas Is You' tudi skoraj četrt stoletja po njenem izidu ne upada. Na letošnji božični večer je skladba prebila pomemben mejnik in pevki Mariah Carey prinesla rekord na glasbeni platformi Spotify.

Božična uspešnica ameriške zvezdnice Mariah Carey se je v skoraj petindvajsetih letih dodobra zasidrala v klasičnem prazničnem repertoarju poslušalcev z vseh koncev sveta. Čeprav pesmi All I Want For Christmas Is You decembra težko uidemo, se zdi, da se je ljudje ne morejo naveličati. Nasprotno, priljubljenost uspešnice raste in na letošnji božični večer je bila Mariah Carey na njen račun obdarjena z novim rekordom.

Pesem se je namreč uvrstila na sam vrh seznama največkrat pretočenih skladb v enem dnevu – 24. decembra je bila namreč na glasbeni platformi Spotify poslušana kar 10,8-milijonkrat.

 

Vir: time.com

Rekord je bil prej v lasti letos preminulega raperja XXXTentacion. Njegovo pesem Sad! so 19. junija, dan po tem, ko je bil ustreljen, uporabniki Spotifyja pretočili 10,4-milijonkrat.

Uspeh zimzelene božične pesmi iz leta 1994 sicer ni presenečenje. Skladba se je novembra ponovno uvrstila na glasbene lestvice iTunesa in se od takrat redno uvrščala med najbolj poslušane skladbe.