Nagrade MAC 2023

Letos bo podelitev elitnih nagrad regionalnim glasbenim ustvarjalcem Music Awards Ceremony (MAC) v Beogradu in sicer 25. in 26. januarja. V Štark Areni bodo nastopili pop diva Jelena Rozga, Konstrakta, Aco Pejović, Saša Matić, Teodora, Voyage, Zera, Crni Cerak ter Joker Out.

 

 

Glasovanje poteka od 5. januarja na uradni spletni strani nagrad MAC /Music Awards Ceremony, kjer je na voljo tudi celoten seznam nominirancev (www.musicawardsceremony.rs) in v brezplačni aplikaciji eFinity.

Za elitne nagrade se letos poteguje tudi 30 Slovencev. Med nominiranci lahko ponovno zasledimo Senidah, ki je v letu 2020 osvojila nagrado za trap skladbo leta (Mišići), istega leta prejela tudi nagrado golden MAC, leta 2019 pa je bila njena skladba Slađana po glasovih občinstva razglašena za najboljšo hip-hop/rap skladbo. Letos se ponaša z največ nominacijami, kar štirimi, s svojo skladbo Behute tekmuje v treh kategorijah.

 

 

Tri nominacije so pripadle mlademu dvojcu zalagasper, ki se med drugim potegujeta tudi za prestižni naziv UNICEF album leta, raperka Masayah in pevec David Amaro pa ju lovita z vsak dvema nominiranima skladbama. S skladbo Barve oceana se najbolj vroča glasbena skupina pri nas, Joker Out, poteguje za laskavi naziv v kategoriji rock skladba leta. Med nominiranci ne manjkajo izkušene domače zvezde Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Manca Špik, Vili Resnik in Gušti. Za mladostno energijo pa na seznamu skrbijo LPS, MRFY, Luma, Nina Donelli, July Jones ter BQL.

V preteklih dveh edicijah se je na MAC nagradah zbralo več kot 450 predstavnikov iz celotne regije (Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, črne Gore, Makedonije in Slovenije), podelitev je bila predvajana na sedmih TV postajah v šestih državah, oddanih je bilo več kot 5 milijonov glasov iz celega sveta. V zelo kratkem času so MAC nagrade vstopile med največje glasbene dogodke v regiji, kar dokazuje tudi 7 mednarodnih nagrad: Best Musical Event, Best Ceremony, Best European Event, Excellence in Brand Strategy and Creation, Set Design Supplier, Audiovisual Supplier in Live Show.