Razpis za subvencioniranje nove produkcije audio posnetkov skladb 2017

ZSVGS in GLOSA SKG projekt namenjata vzpodbudi slovenskim izvajalcem zabavne in narodno-zabavne glasbe (ansamblom, glasbenim skupinam in pevcem solistom; v nadaljevanju izvajalcem), ki so v z razpisom določenemu obdobju posneli in javno objavili vsaj eno skladbo.

ZSVGS želi v sodelovanju z reprezentativnim sindikatom Glosa SKG spodbuditi kulturno-umetniško ustvarjanje in razširjanja novih avtorskih del na področjih, pomembnih za ohranjanje kulturne raznolikosti, pri čemer bodo sredstva prednostno pred ostalimi sprejeli še neuveljavljeni avtorji s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Hkrati želi ozavestiti slovenske glasbenike o avtorski pravici, sorodnih pravicah in delovanju kolektivnih organizacij v Sloveniji (IPF, SAZAS, AIPA) ter ozavestiti slovenske glasbenike o njihovih pravicah, prioritetah, bonitetah in povezovanju ter vlogi, ki jo ima pri tem Zveza sindikatov vseh glasbenikov Slovenije (ZSVGS).

V ta namen je ZSVGS oblikovala sklad, iz katerega bo črpala sredstva za subvencijo kakovostnih skladb v slovenskem jeziku. S tem želi podpreti domače izvajalce in ustvarjalce pri zagotavljanju zadostne produkcije, nenazadnje tudi v luči spremembe zakona o medijih (ZMED), s katero želimo vplivati na razmerje predvajanih skladb na radijskih postajah v korist slovenske glasbe.

Več informacij in prijava na razpis vas čakajo tukaj.

VIR: zsvgs.si