Runda Digital Day #02 konferenca

Runda - regionalno združenje neodvisnih proizvajalcev fonogramov Balkana bo tudi letos organiziralo glasbeno konferenco Runda Digital Day #02, ki bo zaradi epidemioloških razmer izvedena skladno s svojim imenom - digitalno, torej preko spleta, in sicer med 2. in 4. decembrom 2020.

Po uspešni izvedbi prve tridnevne Runda Digital Day glasbene konference, ki je bila organizirana lani novembra v Beogradu, Ljubljani in Zagrebu, se bo Runda Digital Day #02 tudi letos odvrtel v tridnevni ediciji. Vendar pa bo zaradi globalne pandemije, ki je med drugim močno prizadela tudi glasbeno industrijo, celotna konferenca potekala v virtualnem formatu.

Konferenco organizira Runda – regionalno združenje neodvisnih proizvajalcev fonogramov Balkana, ki združuje neodvisne glasbene založbe iz območja bivše Jugoslavije. Generalni pokrovitelj konference je Merlin, agencija za upravljanje z digitalnimi pravicami neodvisnih založnikov širom sveta. Runda Digital Day #02 podpirajo tudi evropsko združenje neodvisnih glasbenih založnikov Impala, HDU (Hrvatska diskografska udruga), OFPS (Organizacija proizvođača fonograma Srbije), partner letošnje edicije pa je tudi beograjski Indirekt Festival.

Podobno kot lani je konferenca namenjena glasbenim založbam, glasbenikom, glasbenim profesionalcem, kot tudi vsem, ki želijo izvedeti nekaj več o sami glasbeni industriji. V treh dneh bo Runda Digital Day #02 gostil predstavnike nekaterih ključnih akterjev globalnega glasbenega sektorja - Merlin, IMPALA, WINCD BabyPIASBeggars BanquetBelive, kot tudi kopice regionalnih založnikov, glasbenikov, predstavnikov glasbenih podjetij in organizacij, ter drugih glasbenih profesionalcev.

Teme, ki so v fokusu RDD #02 konference so med drugim tudi prihod glavnih streaming platform v regijo, implementacija copyright direktive v nove Zakone o avtorskih pravicah v regiji in EU, posledice in prihodnost glasbene industrije po Covid-19 pandemiji, ter globalno aktualne teme o raznolikosti, vključevalnosti in enakopravnosti v glasbeni industriji.

Zagotovo bo osrednji dogodek konference intervju s posebnim gostom RDD #02 -Martinom Millsom, ustanoviteljem založbe Beggars Banquet, pa tudi predsednikom globalne indie skupine založb Beggars Group, ki vključuje založbe 4AD, Matador Records, XL Recordings, Rough Trade in Young Turks, ki so lansirale niz svetovnih glasbenih zvezd kot so Radiohead, Adele, The White Stripes, Pixies, The National, Prodigy in mnoge druge.

Ker je letos zaradi epidemiološke situacije nemogoče organizirati konferenco v živo, bo izvedena virtualno, vsi dogodki pa se bodo prenašali na FB strani Runde, HDU-a, Indirekt Showcase-a, ter YouTube strani Runde https://www.youtube.com/channel/UCunEWe01iVMvrsZvZQrXWIw

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/831274311021246
Spletna stran: https://runda.online/
Za več informacij: info@runda.online