Ste prijavili IPF-u svoje skladbe?

IPF svoje člane obvešča, da se izteka rok za prijavo skladb, ustvarjenih v letu 2016. Rok za prijavo vseh neprijavljenih fonogramov je 31. marec 2017. Prav tako lahko do tega datuma prijavite skladbe, ki so bile predvajane v letu 2011, saj pripravljajo končni poračun.

IPF skrbi za pravice glasbenih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov ter jim izplačuje nadomestila za javno predvajanje skladb. Za obračun nadomestil je potrebna pravočasna in pravilna prijava posnete skladbe, ki jo lahko člani IPF opravijo na spletni strani ali v posebnem uporabniškem vmesniku ADMISS. Na njihovi spletni strani je na voljo tudi seznam vseh izvedb, ki še niso prijavljene. Letos bodo članom izplačali nadomestila za predvajanje skladb v letu 2016 in opravili končni poračun za leto 2011.

Sledljivost skladb v svetu
Poznate dvanajstmestno oznako skladbe ISRC? Ta mednarodna koda omogoča preprosto in pravilno ugotavljanje, katera skladba je bila kdaj in kje predvajana ter kdo so imetniki pravic na posnetku. IPF je nacionalna agencija za pridobitev kode ISRC in za vsako vašo skladbo lahko zdaj pri njih uredite mednarodno zaščito.

Nov korak v zaščiti del slovenskih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov je vstop v svetovno bazo VRBD 2. IPF je konec januarja vanjo uspešno prenesel repertoar imetnikov pravic in se priključil več kot 40 kolektivnim organizacijam, ki so že ali bodo to storile v letošnjem letu. Skupna baza omogoča kolektivnim organizacijam boljši dostop do podatkov o predvajanih delih, uporabljenih na njihovem ozemlju, in s tem natančnejšo obdelavo nadomestil, zbranih za delitev upravičencem.