V Torino LPS z Disco

V soboto je bila evrovizijska "super sobota", saj so svojega predstavnika poleg nas izbrali tudi na Norveškem, Poljskem, Malti, v San Marinu in na Hrvaškem.

V velikem finalu EME 2022 je slavila zasedba LPS; peterica dijakov s Celjskega, ki se je na EMO uvrstila prek EME freš, izbora mladih izvajalcev. Slovenijo so prepričali z nalezljivo retroskladbo Disko.

Po glasovanju strokovnih žirij so bili LPS le nekaj točk za Batista Cadillac (50), saj so dobili 43 točk. Po razglasitvi glasov telefonskega glasovanja pa so se vzpeli daleč na vrh in na koncu zbrali 103 točke. Batista Cadillac (Mim pravil) so na koncu imeli 90 točk, tretjeuvrščena, duet BQL, pa 69, tik pred LUMO (68) in July Jones (62).

Avtorji skladbe Disko so Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek, pri aranžmaju pa je sodeloval še Jakob Korošec.

LPS bodo Slovenijo zastopali 10. maja na Izboru za pesem Evrovizije v Torinu, kamor se evrovizijska karavana seli po zaslugi lanske zmage zasedbe Måneskin in njihove skladbe Zitti e buoni.

Z besedami 'vrhunec večera' pa je pospremljen nastop Bojana Cvjetićanina kot Damiano David iz zasedbe Måneskin, ob njem pa bleščeče Maja Keuc - Amaya. Njuna izvedba lanske zmagovalne evrovizijske skladbe je popolnoma navdušila!

 

Vir: MMC RTVSlo

Foto: Adrijan Pregelj