25 let Izštekanih

Izštekani letos praznujejo četrt stoletja in legendarna radijska oddaja Vala 202 bo obletnico pospremila z ekskluzivnim koncertom Izštekanih 25 v Kinu Šiška 4. decembra 2018. Znan je tudi »vozni red« jesenskih oddaj; v goste prihajajo Lara Jankovič, Nude in Elvis Jackson.

Izštekani na Valu 202 sodijo med najbolj prepoznavne slovenske radijske oddaje, ki že od nekdaj presegajo meje etra. V zgodovini oddaje bo Izštekanih 25 tako že šesta velika decembrska izdaja, ki se bo zgodila 4. decembra 2018 ob 20. uri v Kinu Šiška. Ustvarjalci oddaje obljubljajo slavje, zazrto v prihodnost, polno preobratov, presenečenj, prepletanj, sodelovanj. Nastopili bodo izvajalci, ki brez težav in s srcem sprejmejo izštekani izziv, ta pa ustvari glasbo, ki je ne morete slišali nikjer drugje.

Začelo se je z 20-letnico
Po dvajsetletnici z naslovom Izštekanih 20, ko so na velikem koncertu sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti. Vsakič se je v odmevnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

Jesenski gosti Izštekanih
18. septembra 2018 bo Izštekane obiskala igralka in šansonjerka Lara Jankovič. Poleg zadnjega albuma Kako diši svoboda, kakšne barve je mir bo z gosti predstavila prerez skozi svojo dobri dve desetletji dolgo glasbeno pot. 16. oktobra 2018 se bodo v sklopu praznovanja svoje petindvajsetletnice prvič izštekali celjski pop-rock prvaki Nude. Predstavili bodo svoje največje uspešnice in pripravili tudi kakšno presenečenje. 13. novembra 2018 bodo v nove zvočne razsežnosti zapluli ajdovski punkrockerji Elvis Jackson. Z gosti bodo obogatiti svojo glasbo s pihali in trobili.

Vir: rtvslo.si