Alex Volasko veliki zmagovalec Popevke 2018

Na 42. festivalu Popevka smo slišali 13 tekmovalnih skladb, zmage pa se je razveselil Alex Volasko s skladbo Če pomlad nikoli več ne pride. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija, ki so jo sestavljali Eva Hren, Anja Rupel, Mojca Menart, Martin Štibernik in Robert Pikl.

Vsi izvajalci so popevke odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija ali festivalskega ansambla ter pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla.

Na Popevki 2018 so nastopili: Flora Ema Lotrič (Pijana od ljubezni), Alex Volasko (Če pomlad nikoli več ne pride), Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa (Odgovor že poznaš), Canegatto (Samo mirno, samo dalje), Gregor Ravnik (Ti si), Nika Zorjan (Za vedno (Za skaus)), Andraž Hribar (Stari most), Nastja Gabor (Tisoč in ena zgodba), Matjaž Kumelj (Živim na pol), MJAV (Tak moment), Manca Špik (Kot bi te kdo ustvaril po meni), Rene Markič (Naprej) in Lea Likar (Z očmi zaljubljenca v maju).

Po oceni strokovne žirije so se v finale uvrstili Alex Volasko, Canegatto in Lea Likar, nato pa je občinstvo s telefonskim glasovanjem odločilo, da je zmagovalec Popevke 2018 Alex Volasko, ki je prejel 34,94 odstotka glasov. Canegatto s skladbo Samo mirno, samo dalje je osvojil drugo mesto (34,21 odstotka glasov), tretja pa je bila Lea Likar s skladbo Z očmi zaljubljenca v maju (30,85 odstotka glasov).