Druga godba 2019 od 21. do 25. maja

Na letošnji jubilejni Drugi godbi, ki se bo odvijala v dveh mestih, Mariboru in Ljubljani, bodo nastopili BCUC, Bakalina Velika, DakhaBrakha, Kokoroko, Liniker e os Caramelows, Yonatan Gat in mnogi drugi.

Festival bo potekal na sedmih koncertnih prizoriščih dveh največjih slovenskih mest med 21. in 25. majem 2019. Organizator festivala Zavod Druga godba je tokrat združil moči s tremi koproducenti. V Ljubljani bosta to  Cankarjev dom in Kino Šiška, prvič pa tudi Narodni dom v Mariboru. Na festivalu bo sodelovalo tudi  šest organizacij iz partnerskih mest v Evropi: iz Birminghama, Dublina, Helsinkov, Lodža, Londona in Lyona. Te bodo skupaj z Drugo godbo oblikovale program in pripravile glasbeno konferenco, oboje kot prvo dejanje skupnega projekta, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa.

35. Druga godba prinaša šestnajst (16) koncertov izvajalcev iz enajstih (11) držav štirih (4) celin. Glavnina programa bo potekala v zgoščenih treh dneh festivala v Kinu Šiška in na dveh prizoriščih v Mariboru, tudi v letnem avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, kjer se bo festival zaključil. Prav tam bo Druga godba premierno predstavila novi album dua Bakalina, tokrat razširjenega v osemčlansko Bakalino Veliko z gostujočo pevko Bogdano Herman.

Za njimi bo nastopila ena izmed najbolj atraktivnih južnoafriških glasbenih zasedb, zaradi katere plešejo ljudje po vsem svetu. Skupina BCUC prihaja iz Soweta in je znana po svojih eklektičnih (re)interpretacijah zulu in xhosa godbenih tradicij. Iz Republike Južne Afrike se na Drugo godbo vrača tudi zasedba The Brother Moves On, tokrat v polnem številu in obogatena z domačim pianistom Bowrainom, ki po lanskem nepričakovanem festivalskem vskoku nadaljuje ustvarjalno sodelovanje z bendom. Rezultati bodo premierno predstavljeni v Klubu CD in napovedali evropsko turnejo.

Mednarodni festival Druga godba podpira Ministrstvo za kulturo v sklopu programskega sofinanciranja delovanja Zavoda Druga godba. Mestna občina Ljubljana podpira organizacijo in izvedbo festivala na podlagi projektnega sofinanciranja ter program Ustvarjalna Evropa.

Tudi letos festivalska vstopnica in dnevna vstopnica za sobotne koncerte v Mariboru vključujeta brezplačen povratni avtobusni prevoz Ljubljana‒Maribor‒Ljubljana.

 

 

Artwork: Anja Gruden

Prijave za zbirajo 
➡️ na prevoz@drugagodba.si

➡️ do 21. maja

 

Vabljeni na praznovanje ob 35-letnici mednarodnega festivala Druga godba!

Več o dogodku tukaj.