EMA Freš dodala še dva izvajalca v izbor EMA 2020

Vir: MMC RTV Slo

V soboto so se finalisti spletnega izbora Ema Freš, ki so s svojo skladbo in nastopom prepričali glasovalce na spletni strani MMC RTV Slovenija in strokovno komisijo, potegovali za nastop na izboru EMA 2020, ki bo potekala 22. februarja 2020. Vstopnico so si prislužili Parvani Violet in Saška.

Na odru izbora za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2020 je bilo prostora le za dva od desetih finalistov spletnega predtekmovanja. Enega zmagovalca so izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega pa je z glasovanjem določila tričlanska strokovna komisija.

Kot prvi so svojo vstopnico za letošnjo Emo prejeli Parvani Violet. "Počutim se prizemljeno in zelo hvaležno, da so ljudje v nas videli takšen potencial. Predstavili smo se s pesmijo, ki je plod naše ustvarjalnosti in dejstvo, da so nas ljudje morda pripravljeni poslati celo na evrovizijski oder, je neopisljivo," je povedala pevka skupine Veronika Steiner.

 

Foto: Adrian Pregelj

 

Kot druga pa se je na oder "velike" Eme uvrstila Saška. 21-letnico, ki je svojo pevsko kariero začela kot spremljevalna pevka priznanih slovenskih glasbenikov, sta na samostojno pot spodbudila Matic Mlakar in Jure Skaza, ki sta tudi avtorja izbrane pesmi. "Občutki so fantastični. Biti pevka in nastopiti na Emi so bile moje otroške sanje, pozneje so sicer postale želja in cilji, zdaj pa se je to tudi zgodilo," pojasnjuje Saška Matajič.

 

Foto: Adrian Pregelj

Celoten članek lahko preberete tukaj.