Eva Hren je zmagovalka Slovenske popevke 2019

Foto: RTV Slovenija/Marjan Pregl

Na letošnji Popevki se je za naziv najlepše popevke potegovalo 11 skladb. Strokovna žirija je za najboljšo skladbo razglasila Temni svet Ane Soklič, telefonsko glasovanje pa je za popevko letošnjega leta izbralo Šesti čut v izvedbi Eve Hren.

 

Nagrado žirije za najboljše besedilo je dobil Tomaž Hostnik za skladbo Kam bi šla?

Nagrado žirije za najboljšo interpretacijo si je prislužila Ana Soklič za pesem Temni svet.

 

 

Nagrada žirije za najboljšo priredbo je šla v roke Aleša Avblja za skladbo Res čudovito je.

Nagrado žirije za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca pa je prejela Ajda Stina Turek za skladbo V melodiji večnega dueta.

Zmagovalka Eva Hren, ki je bila nad zmago zelo presenečena, je za MMC povedala tudi: »Zadnje čase srečujem ogromno ljudi, ki so na dnu, in ta pesem je posvečena njim. To so sami svetli ljudje in upam, da bo moja pesem iskrica, ki jim bo pomagala ponovno zasvetiti v temi.«

Enako presenečena in počaščena kot absolutna zmagovalka je bila tudi nagrajenka za najobetavnejšo izvajalko Ajda Stina Turek, saj "nagrada res ni pričakovana, najbolj pa me veseli, da je bila skladba tako dobro sprejeta, ker mi res veliko pomeni". "Pesem je namreč napisana v spomin mojemu dedku, ki je pred dvema letoma za vedno odšel. Dedek je z mano vedno pel čudovite ljudske pesmi v duetu, kar tudi daje naslov moji skladbi Pesem večnega dueta," je pojasnila.

Vseh enajst kandidatk za najlepšo popevko smo na odru slišali ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in Žige Pirnata (pri dveh skladbah).

Veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019 je prejela pesem, ki je prejela največ glasov po telefonskem glasovanju.

 

Na letošnji Popevki so nastopili: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega dueta), Amadea Begovič (Res je čudovito), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) ter Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?).

Vir: MMC RTV Slo