Februarska koncertna presežka

V Ljubljani je minuli teden nastopila najpomembnejša in najvplivnejša elektronska zasedba vseh časov Kraftwerk. V 3-D tehniki so predstavili svojih sedem studijskih albumov, nazadnje pa smo jih pri nas videli pred 14 leti. Le dan kasneje, v petek, je ljubitelje popa in jazza v Cvetličarni razvajala nizozemska pevka Caro Emerald, ki se je pri nas ustavila v sklopu turneje "Emerald Island".

Po prvem obisku Slovenije leta 2004, ko je v razprodanih Križankah obeležil 30. obletnico prelomne plošče Autobahn, so se Kraftwerk v Halo Tivoli v četrtek, 22. februarja, vrnili s spektakularnim 3-D šovom. Kraftwerk so v tej tehnologiji povzeli sedem svojih studijskih albumov (Autobahn, 1974; Radio-Activity, 1975; Trans-Europe Express, 1977; The Man-Machine, 1978; Computer World, 1981; Electric Café, 1986; The Mix, 1991; Tour de France, 2003). Kraftwerk 3-D torej zajema celotni opus skupine, ob poletnih izvedbah v tujini pa je požel stoječe ovacije in kritiške slavospeve.

Nizozemka prvič pri nas
Nizozemska pop in jazz pevka Caro Emerald je v svoji glasbi združila jazz iz plesnih dvoran (ballroom jazz) z nalezljivim mambo ritmom in je z izjemnimi koncertnimi nastopi požela številne izvrstne kritike. S tem so se strinjali vsi, ki so jo slišali v ljubljanski Cvetličarni. Na koncert je uvrstila tudi pesmi s svojega lanskega albuma „Emerald Island“, na katerem je glasba, navdahnjena z glasbenim žanrom exotic iz 50-ih in 60-ih let prejšnjega stoletja, a v sveži, sodobni glasbeni preobleki današnjega časa. Po svojem zadnjem albumu je poimenovala tudi turnejo „Emerald Island Tour“, v okviru katere se je ustavila pri nas.

Vir: Kino Šiška / Facebook