Festivalu Lent 2018 štiri nagrade festivalskega združenja IFEA

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2018 v ZDA podelilo dve zlati in dve srebrni nagradi Pinnacle Award.

Na 63. kongresu IFEA v San Diegu (Kalifornija, ZDA) je Festival Lent prejel:
• Gold Pinnacle Award – za programsko zloženko Festivala Lent 2018
• Gold Pinnacle Award – za plakat Festivala Lent 2018
• Silver Pinnacle Award – za spletno stran Festivala Lent 2018
• Silver Pinnacle Award – za letak Festivala Lent 2018

V ameriškem mestu San Diego v Kaliforniji so med 1. in 3. oktobrom 2018 na 63. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji.

Festival Lent, ki ga vsakoletno organizira Narodni dom Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad. Festival ob reki Dravi je bil nagrajen v štirih kategorijah, v dveh izmed teh pa je prejel tudi zlato nagrado Pinnacle.

Festival Lent 2018 je v kategoriji festivalov s proračunom med 1.000.000 in 3.000.000 USD odnesel zlato nagrado za najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši promocijski plakat ter srebrni nagradi za letak in festivalsko spletno stran.

IFEA sicer podeljuje nagrade v kar 69-ih različnih kategorijah, med katerimi so npr. tudi TV promocija, socialni mediji, program sponzorstva, deli CGP, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, »merchandising« ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev.

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho) velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta.