Flavta, rog in klavir na Kickstarter

Na Kickstarterju ne najdemo samo inovativnih pripomočkov za dom, gospodinjstvo ali delo. Najdejo se tudi glasbeni projekti in eden takšnih je slovenska Globalna glasbena vas (Global Music Village). [TriO] - flavta, rog in klavir, ki stoji za projektom, želi zbrati sredstva za zapolnitev manjkajočega repertoarja za tovrstne zasedbe. 

 

[TriO] - flavta, rog in klavir sestavljajo flavtistka Nikolina Kovač Juvan, pianistka Lovorka Nemeš Dular in hornist Robert Petrič in, kot pravijo, so se za Globalno glasbeno vas odločili, ker jim je zmanjkalo glasbe za igranje. Čeprav se njihova kombinacija glasbil na prvi pogled zdi nenavadna, so skladatelji prav nad tem in edinstvenim zvokom navdušeni.

Za novi repertoar
Kot poudarjajo člani tria želijo s projektom spodbuditi kreativnost in širiti spekter glasbe: »S pomočjo te kampanje lahko zberemo nova dela in kot [TriO] - flavta, rog in klavir izdamo prvi dvojni album, hkrati pa imamo v prihodnosti odprto možnost promoviranja novih del,« poudarjajo člani zasedbe in pozivajo k podpori svoje ideje. Če še niste vešči sodelovanja kot podpornik na Kickstarterju je dobro vedeti, da bo vaš denar projektu namenjen le, če je dosežena pričakovana vsota. V primeru Globalne glasbene vasi ta znaša 11.000 dolarjev.