Glasbene novosti z začetka leta

Slovenski glasbeniki so ustvarjalno vstopili v novo leto in postregli s kar nekaj novimi singli. V tokratnem pregledu izpostavljamo zasedbo Flirrt, ki je posnela skladbo z Orleki, in nova singla Big foot mame in BQL.

Bi nas želeli obveščati o svojih glasbenih novostih? Dodajte nas v adremo: urednistvo@ehonovice.si.

Big foot mama - Sanja se ti ne
Skupina Big Foot Mama, ki je tik pred izidom osmega studijskega albuma, je predstavila novo skladbo in prvi singel - Sanja se ti ne, ki zastopa nežnejšo plat sicer precej raznolikega rock albuma.

»V odnosu je včasih dobro iti za nekaj časa narazen, da se zbistrijo misli in izkristalizirajo želje. To je pravzaprav pesem o pogrešanju,« pravijo člani skupine ob izidu.

Skladba je premiero doživela na podelitvi Bob leta časopisa Večer v soboto, 20. januarja. V pripravi je tudi videospot, ki ga režira Ven Jemeršić, do njegove objave pa lahko poslušate skladbo, ki se nahaja povsem na dnu besedila te novice.

FLIRRT k sodelovanju povabili Orleke!
Flirrt so lani obeležili 20 let skupnega delovanja in ustvarjanja. Celoletne aktivnosti, ki so jih ob obletnici začeli 8. 2. 2017, točno 20 let po njihovem 'nastanku', so 11. oktobra lani kronali z izidom prvega dela dvojnega albuma z naslovom 'Jekyll & Hyde, CD1'. Flirrt so predstavili novo skladbo 'Velika budala', ki so jo posneli z Orleki. Z njo tudi napovedujejo izid drugega dela dvojnega albuma 'Jekyll & Hyde, CD2', ki je izšel 12. februarja letos.

San Di Ego praznujejo 5 let

San Di Ego so v petih letih letih prehodili pravo rokersko pot polno vzponov, konec leta pa so doživeli največji padec v skupni karieri.

V vseh teh letih so odigrali preko 120 koncertov, nastopili so na vseh večjih poletnih festivalih v Sloveniji, v zadnjih letih pa močno okrepili fanovsko bazo. Oboževalci bodo presenečeni ob novici, da so se fantje konec leta 2017 na koncertu v Postojni odločili, da bodo s skupno kariero povsem končali. Po trdnem premisleku so se odločili, da si dajo še eno priložnost – 5. obletnico delovanja namreč želijo praznovati s 3 mesečno turnejo po Sloveniji ter izidom singla, ki ga oboževalci na koncertih daleč najrajši slišijo – ‘Nisem svetnik.’

Zagotovo bo za San Di Ego pestro tudi leto 2018, saj bend praznuje to leto svojih prvih 5 let delovanja. S svojim svežim in še bolj obsežnim repertoarjem bodo nadaljevali z aktivnim koncertiranjem po celi Sloveniji in na tujem, prve datume bodo na Facebook strani objavili februarja.

Matematika feat. Tomi M - Napačen čas
Prvi singl z glasbenega projekta Matematika nosi naslov Napačen čas. V njem sta svoje moči združila Slaviša Stojanović in Tomi M..

Matematika je glasbeni projekt Slaviše Stojanovića, ki ga javnost zaenkrat bolj pozna po njegovih dosežkih v nogometu. Vendar Slave skriva še kakšnega asa v rokavu, med drugim odlično ubira kitarske strune, kar dokazuje tudi prihajajoči album.

Pesem Napačen čas je prvi singl z albuma, ki obljublja še osem impresivnih sodelovanj z najbolj znanimi slovenskimi glasbeniki, ki jih bomo razkrili v kratkem.

Napačen čas govori o željah, ljubezni in talentu generacije, ki ni uspela uresničiti vsega za kar so bili nadarjeni. Zgodbo je s peskom narisala Darja Velušček in nastal je inovativen videospot, kot ga v Sloveniji še nismo videli.

O sodelovanju s Tomijem Slaviša govori v samih presežnikih, predvsem pa pravi, da je Tomiju neizmerno hvaležen, da je bil pripravljen njegove ideje dvigniti na nivo, ki ga vidi in čuti samo on. "Njegova noč ima moč in iz nje zna narediti pravljico in v vseh nas nepozaben ples, tudi ko je Napačen čas,« je še dodal Slaviša.

Zimska brata BQL

Skupaj z novoletnim ognjemetom se je zgodil še en veliki pok. Najbolj priljubljena brata BQL sta svojim oboževalcem podarila bonus skladbo, da jih bo grela v še vedno trajajočih hladnih zimskih dneh. Pesem, ki prikladno nosi naslov Zimska. Pesem z naslovom Zimska je romantična akustično obarvana skladba, ki je bila posneta spontano.

Ob silvestrski premieri spota sta BQL sporočila: “To je darilo vsem, ki verjamejo v naju. Leto 2017 je bilo za naju sanjsko. Lani si kaj takega nisva niti upala pomisliti, kaj šele želeti. Zato se z Zimsko zahvaljujeva vsem, ki naju podpirajo in poslušajo. Je za vse mlade, ki nama vedno znova dajo vedeti, da sva jim vzor, in naju s tem inspirirajo, hkrati pa verjameva, da jo bodo za svojo vzeli tudi mladi po srcu.”

Easy predstavlja minimalistično skladbo Spet ona
Počasi, a zanesljivo Easy, primorski kantavtor, snuje in snema skladbe, ki bodo, še preden bo leto vzelo slovo, del njegovega drugega albuma. V poslušanje nam tokrat daje svojo najintimnejšo skladbo 'Spet ona'.

Klavir, kontrabas, kitara, metlice in glas, ki življenje nežno preliva v glasbene matrike. Minimalizem strasti so poleg Easyja odigrali še Tomi Purič (bobni), Peter Smrdel (kontrabas) in Jan Baruca (kitare), ki je skladbo tudi posnel ter produciral. 'Spet ona' v svet ne odhaja sama, saj jo spremlja videospot, ki ga je v koprodukciji s Kleva films naredil Fatmir Mura, vsestranski umetnik, ki čara s peskom.

Helena Blagne & Jasmin Stavros predstavila “Dajem brdo zlata”
Helena Blagne in Jasmin Stavros sta predstavila nov singel ‘Dajem brdo zlata’. Helena je proti koncu iztekajočega se leta razveselila številne oboževalce s fotografijami s snemanja videospota za drugi singel ter požela navdušene komentarje. Oboževalci so težko pričakovali novo skladbo in prve priče, ki so pesem že slišale, so navdušenje in pričakovanje samo še stopnjevale.

"Jasmin Stavros je nedvomno eden vidnejših hrvaških izvajalcev in seveda odličen glasbenik. Najina glasova se v tej skladbi zanimivo dopolnjujeta, kar daje skladbi poseben čar. Upam, da bo publiki pesem všeč in da bo pri poslušalcih zasedla pričakovani odziv", pravi Helena.

Glasba v duetu kipi od življenjske energije in je prežeta z melosom toplih mediteranskih noči, tekst pa igrivo opominja na sladkosti ljubezenskih razmerij in uživanja v sadežih življenja. Avtor pesmi je legendarni Dušan Bačić, eden bolj iskanih avtorjev v naši regiji, ustvaril je uspešnice Učiteljicam, Severini, Jeleni Rozgi in Nedi Ukraden.