Izbrani ansambli za Slovensko polko in valček

Na 22. festivalu Slovenska polka in valček bo sodelovalo 12 tekmovalnih skladb, šest polk in šest valčkov. Strokovna komisija je izmed 59 prijavljenih skladb izbrala še dve rezervni - eno polko in en valček. Festival bo v petek, 7. aprila, potekal v Podčetrtku.

Na festivalu, ki ga bodo predvajali na 1. programu Televizije Slovenija in Radiu Maribor, bomo podelili tri nagrade: nagrado za najboljšo polko po mnenju občinstva, nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva in nagrado za najboljšo skladbo festivala v celoti po mnenju strokovne žirije.

Izbrani valčki (zapisani po abecednem vrstnem redu izvajalcev) so: AKORDI (Pevec), GLAS (Kdor srcu sledi), NARCIS (Vez življenja), OGNJENI MUZIKANTI IN TJAŠA HROVAT (Če bi bil danes ...), TIK-TAK (Povej mi, draga deklica), UNIKAT (Kaj pa ti). Izbrane polke (zapisane po abecednem vrstnem redu izvajalcev): JUHEJ (Plesalka), MLADI KORENJAKI(Korenjak), S.O.S. KVINTET (Presrečna sem, zaljubljena), SKUPINA ZAKA'PA NE (Malo nora sva), STORŽIČ (Ta nagajivi čas), ŠEPET (Sedem petkov).

Že 22. festival narodno-zabavne glasbe, ki pri glasbenikih uživa velik ugled, bo v petek, 7. aprila, ob 20. uri v Športni dvorani v Podčetrtku. Voditelja festivala bosta priljubljena gostitelja petkovih narodno-zabavnih večerov na Televiziji Slovenija Darja Gajšek in Blaž Švab.

Vir: Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija