Jesenske novosti na domači glasbeni sceni

Jesen je na domačo glasbeno sceno prinesla kar nekaj novosti. Maraayi je uspel met, saj je skladbo Diamond Duck prvič v zgodovini slovenskih izvajalcev izdala ena največjih svetovnih založb Warner Music. Neisha je predstavila single Bežim, novi vokalni glasbeni duo Okustični pa pri single Pri nas. Rock glasba ima nova videospota, prvega je predstavil Vlado Kreslin, drugega Mi2. 

Bi nas želeli obveščati o svojih glasbenih novostih? Dodajte nas v adremo: urednistvo@ehonovice.si.

Maraaya – Diamond Duck
Diamond Duck dua Maraaya je prva pesem kakšnega slovenskega izvajalca, ki so jo izdali pri eni največjih svetovnih založb - Warner Music. Zaradi napovedanega svetovnega izida je pesem vzbudila veliko pozornosti v večini domačih medijev še pred uradnim domačim izidom. Pesem je takoj po objavi na Youtubu postala najbolj gledani video v Sloveniji (#1 na zavihku Priljubljeno oz. #1 trending) in na tem mestu vztraja še danes.

Neisha - Bežim
Skladba "Bežim" nas bo po Neishinih besedah elegantno popeljala v jesen, saj gre za zelo močno balado. Pesem jo je že dolgo sama od sebe klicala k temu, da mora v eter in sedaj je pravi čas. Zbežalo je poletje in po lahkotnih ritmih, ki sta jih v preteklih mesecih na radijske valove prinašala salsa verzija "Vrhov" in "Marilyn Monroe", se bo prilegel umirjen baladni tempo.

Okustični – Pri nas
Okulsitični je novi vokalno glasbeni duo, ki že s prvim singlom Pri nas in estetsko dovršenim videospotom v režiji Nine Tratnik daje slutiti nov glasbeni izraz in premišljen avtorski pečat. Glasbenik, vokalist, avtor glasbe in teksta Mate Brodar je z eno roko objel Karin Zemljič, z drugo Jadranko Juras in se z njima v vesternovskem slogu, kot inkarnacija Steva McQueena, zapeljal v novo zgodbo, ki je odprta kot pokrajina, po kateri se vozijo v novem videospotu, nepredvidljiva in magična, kot vokal in pojava Jadranke Juras, in mladostno igriva in sveža, kot interpretacija Karin Zemljič.

Vlado Kreslin - Odkar te ni

Vlado Kreslin predstavlja še en single z albuma 'Če bi midva se kdaj srečala'. Skladba z naslovom 'Odkar te ni' s svojim bluesovskim štimungom zveni, kot da je stopila iz mehke melanholične jeseni, ki nas objema prav zdaj. Avtor videospota je Damjan Kozole, večkrat nagrajeni režiser, ki je nedavno za Nočno življenje v Karlovyh Varyh dobil glavno nagrado za najboljšo režijo.

Mi2 – Proklete vijolice
Mi2 so predstavili videospot za svojo drugo letošnjo noviteto, skladbo pomenljivega naslova Proklete vijolice. Poskočni in hudomušni pesmi, ki jo že vrtijo radijski programi, se je zdaj pridružil videospot izpod rok Hane Repše in Domna Rupnika. Skladba Proklete vijolice je moški odgovor na eno največjih slovenskih radijskih uspešnic zadnjih let, videospot pa povzema spomine in simbole, najdene v pesmi. Po skladbi Lanski sneg so Proklete vijolice drugi sveži izdelek, ki napoveduje že 8. studijsko ploščo obsoteljskih rockerjev.

Bi nas želeli obveščati o svojih glasbenih novostih? Dodajte nas v adremo: urednistvo@ehonovice.si.

Viri: Nika, Longplay, Mi2 PR