Jesenske novosti slovenskih glasbenikov (1. del)

Slovenski glasbeniki so jesen pričeli s številnimi novostmi. Dejavni so bili tako mlajši kot izkušenejši predstavniki domače scene, v spodnjih vrsticah pa vam predstavljamo prvi del jesenskih izdaj.

Zala Kralj & Gašper Šantl z novim singlom “S teboi”

Čeprav sta Zala Kralj & Gašper Šantl na glasbeni sceni šele dobro leto dni, sta se v tem kratkem času s singloma Valovi in Baloni že vtisnila v srca številnih oboževalcev, navdušila pa sta tudi glasbene poznavalce in za singel Valovi prejela nagrado zlata piščal za skladbo leta 2017. Za oba omenjena singla sta posnela tudi glasbena videa, ki na YouTubu skupno štejeta že skoraj 160 000 ogledov.

Zdaj se vračata s tretjim singlom S teboi, ki vsebuje vse njune zaščitne elemente: Gašperjev čutni elektronski pop, Zalin nežen glas, ki valovi na meji med petjem in pripovedovanjem ter sporočilo, ki pesmi doda bistvo njunega ustvarjanja.

Andraž Hribar in “Stari most”

'Stari most' je nastala spontano, nenačrtovano; pravzaprav se je napisala skoraj sama. In o njej Andraž pravi: ''Priznam, da mi je orosilo oči, ko sem jo prvič zapel. In kasneje še večkrat. Pesem ima v sebi nek čustven naboj, ki me vedno znova premakne.'' Andražev oče, Milan Hribar, je za skladbo 'Stari most' spisal besedilo, a o njegovem ozadju modro molči. Skladba pa je tako polna okusa po neki stari ljubezni, da je njen navdih pravzaprav očiten. In stari most, ki ga pesem opeva, je nekdaj res obstajal; bil je preprost in lesen. Na njem se je zbirala kočevska mladina, most je bil mnogokrat priča prvim poljubom in mladim ljubeznim. Danes na istem mestu namesto starega stoji novejši, višji, kovinski most, ki pa nima več tistega pravega čara za zaljubljence; oz. tako menijo vsaj tisti, ki so stari most poznali.

Andraž Hribar je skladbo predstavil pretekli konec tedna na Slovenski popevki. Z njim so na odru stali fantje iz vokalne skupine Kavsov brat. K sodelovanju jih je povabil zato, ker je skladba oz. njena izvedba hkrati tudi poklon slovenskemu zborovskemu petju: ''Slovenci izjemno radi pojemo v skupinah. Pri nas skoraj ne mine zabava brez večglasnega petja. Pesem Stari most pa je izjemno spevna in zato primerna za večglasno petje.''

Siddharta predstavila nov album “Nomadi”

"Nomadi" so Siddhartin novi album. Zasedba tudi pri tem projektu nadaljuje s preverjenimi, več kot uspešnimi, sodelovanji, zato so vlogo producenta ponovno zaupali Dejanu Radičeviću, album pa je bil v celoti posnet v Studiu 13 v Ljubljani.

Koala Voice v jesen z novima videospotoma

Koala Voice, ki so letošnje poletje odigrali več kot 20 koncertov po Sloveniji, na Hrvaškem, v Makedoniji in Italiji, v jesen stopajo z dvojno video dozo. Tokrat zasavska četverica v ospredje postavlja skladbo Remain Silent, z lani izdanega albuma Wolkenfabrik. V središču pozornosti sta plesalki Lara Ostan in Alja Alica Lacković, ki sta se interpretacije pesmi lotili z gibom. Larin video je nastal na Danskem, Aljin pa na Bazenu na Vrhniki, kjer ji je s kamero sledil Jošt Jesenovec.

Maja Založnik & Moonshine predstavljajo skladbo Smejem se

Maja Založnik, nedvomno ena naših najboljših vokalistk ter pevka z zelo značilnim in izdelanim pin- up slogom je septembra z zasedbo Moonshine izdala nov videospot za optimistično pesem 'Smejem se', ki je bil posnet na ulicah Stare Ljubljane, iz pesmi in videospota pa kar sijeta optimizen in sončna energija. Scenarij za videospot je napisala Megi Miloševič, posnela pa ga je produkcijska ekipa Magnetizm Productions.

Imperij z novim videospotom za singel ‘Žalostna’

Skladba »Žalostna« je novi singel rock zasedbe Imperij, ki neposredno napoveduje izid druge avtorske plošče z naslovom »Lutke«. Izid plošče bo pospremila slovesna predstavitev v dobro poznani Svetovni kavarni Sputnik v Ljubljani, 11. oktobra 2018.

Scenarij za videospot naslovne skladbe je skupina Imperij napisala sama, režisersko taktirko pa je vodil Marko Duplišak, avtorji singla so člani skupine Imperij. V spotu so zaigrale žalostne Ana Belčič, Nadia Dzamastagič in člani skupine Imperij, snemali pa so ga v Ljubljani.

Verjetno si se kdaj zazrl skozi okno polno kapljic v daljavo, a vendar niso bili le oblaki tisti, ki so tedaj jokali. Nekoga si močno ljubil ali ljubila, a vendar se stvari niso izšle po željah in zaključilo se je neko poglavje, ki bi moralo trajati mnogo dlje… “ pravijo Imperij.

Helena Blagne z videospotom za skladbo ‘Kar bo, pa bo’ napovedala veliko vrnitev v Halo Tivoli

Helena s singlom "Kar bo, pa bo" najavlja svoj veliki povratek v Halo Tivoli, 8. decembra, po 10. letih premora. Z novim singlom ' Kar bo, pa bo' je že osvojila slovenske radijske postaje, zdaj pa je luč sveta uzrl še istoimenski videospot, ki ga je Helena posnela na Gorenjskem, pri slapu Peričnik ter v naravnem rezervatu Zelenci blizu Kranjske gore.

Mega hit Ti boš vedno prvi, s katerim se je Helena vrnila po nekaj letih premora tako na radijske lestvice kot koncertne odre, je v zgolj nekaj mesecih dni postala ena največjih Heleninih uspešnic v bogati karieri, se je Helena z ekipo zaprla v studio in polna zagona in svežine pripravljala in še pripravlja skladbe za prihajajoči album. ‘Kar bo, pa bo’ je skladba o večnem upanju, ter zgodba o tem, da se je včasih vredno prepustiti toku življenja in se prepustiti usodi ter nikoli ne izgubiti upanja.

Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić s skladbo Jadralska

Ste že ujeli glas o nenavadnem glasbenem duetu, ki navdušuje poslušalce po prizoriščih širom Slovenije? To sta Jernej Dirnbek - Dimek, ustanovni član in tekstopisec pri glasbeni skupini Mi2, in Davor Klarić, prekaljeni glasbenik, ki se je po številnih letih igranja s številnimi priznanimi zasedbami ustalil pri Mi2.

V začetku letošnjega leta sta zasnovala svojevrsten glasbeni program, »Z muziko o vinu in ljubezni«, v katerem so našle prostor bolj pripovedne, sentimentalne, predvsem pa zabavne skladbe, ustvarjene skozi leta delovanja skupine Mi2, pa tudi za potrebe drugih glasbenih izvajalcev.

Davor in Dimek sta z njimi obredla že prenekatero glasbeno prizorišče, te dni pa je luč sveta ugledal njun prvi posnetek. Gre za skladbo Jadralska, ki je na njunih nastopih požela največ navdušenja in prikritih udarcev pod rebra, s katerimi so soproge prisotnih svojim izbrancem sporočile, kaj menijo o njihovi vsakoletni »obvezni« regati.