Konec poletja med domačimi izvajalci

 

Bomb Shell v ustvarjanju drugega albuma

 

Prepustiti se je potrebno toku življenja in misliti na pozitivne stvari. To je namreč glavno sporočilo, ki ga skupina Bomb Shell na čelu s pevko Petro Zore pošilja skupaj s skladbo Prepusti se.

Skupina Bomb Shell, s svojo avtorsko glasbo in številnimi koncerti po Sloveniji, je odločna, da je potrebno vsak dan začeti s pozitivnim zanosom. To sporočajo tudi z novo izdano skladbo, ki jo najdete na prvem mestu njihovega albuma z naslovom … OB PETIH…

Avtorica besedila in najbolj prepoznavna članica skupine, pevka Petra Zore, pravi: “Dandanes smo obkroženi s številnimi hitrimi informacijami, tok življenja je vse prej kot počasen in včasih se nam zgodi, da enostavno pozabimo živeti življenje. To je bil moj navdih, da sem napisala skladbo Prepusti se, s katero sem želela vsem našim poslušalcem in oboževalcem sporočiti, da je potrebno za trenutek pozabiti na številne vsakodnevne težave, ki nas pestijo in življenje uživati z veliko žlico.”

Po koncu poletja se Petra, Anže, Aljaž in Brane že mudijo v studiu, kjer počasi zaključujejo nove glasbene stvaritve, ki jih bodo objavili na drugem albumu. Pravijo, da bo ta še bolj poseben.

(vir: Menart Records)

 

Siddharta povsem Blizu

 

Pred nekaj dnevi smo dobili še zadnji besedilni video z aktualnega Siddharta albuma Nomadi. Ste si mislili, da je konec teh videov tako Blizu? V vsakem primeru je sedaj čas, da preposlušate celoten album, od začetka do konca.

Na streaming platformi: https://siddharta.lnk.to/nomadi

(Vir: Nika Records)

 

Mark Zebra z veliko žurko S.O.S.

 

Po dveh uspešnih singlih, Fenomenalna in Marina, se vedno bolj uveljavljen Mark Zebra vrača z najbolj udarno skladbo do sedaj.

S.O.S. ni klic na pomoč, S.O.S. je zvok, ki ga je Mark Zebra iskal in zdaj je tu.

»S.O.S. je utelešenje mene kot človeka. Je hitra in izredno energična skladba, ki nosi v sebi tako strast kot romantiko. Super je uspelo. Muzika, besedilo, video, vse se je sestavilo. Resnično upam, da bo ljudem všeč tako, kot je meni,« je pred izidom povedal postavni glasbenik.

V ustvarjanju nove skladbe je Mark k sodelovanju povabil uveljavljen avtorski tandem, ki se podpisuje pod številne slovenske, a tudi glasbene uspešnice v sosednjih državah. Rok Lunaček je ubesedil udarne plesne ritme, za katere je poskrbel Krešimir Tomec, kot tudi za odlično produkcijo in udaren aranžma.

»Z Markom sodelujem zdaj že drugo leto zapored, je preprosta oseba, ki dobro ve, kaj želi in je tudi zato z njim enostavno delati,« je povedal Lunaček, Tomec pa dodal:

»Všeč mi je, da se tokrat nismo kaj dosti obremenjevali s stilom in produkcijo. Dogovorili smo se, da bomo naredili res energičen komad, ob katerem bo vsak želel vsaj malo zamigati z boki in mislim, da nam je uspelo

Videospot je bil posnet na sončni Mallorci, ki je le še poudarila plesne ritme S.O.S.-a, določeni kadri pa so bili posneti pri nas na Primorskem in v družbi prijateljev, zato ima video močan pridih domačega Mediterana.

Videospot je bil posnet pod režijsko taktirko Roka Maverja, s snemalno ekipo Orange Studios.

(Vir: Menart Records)

 

Neisha & Kranjci v Poročna

 

To poletje ne diši le po počitnicah, lahkotnosti in ležernosti. Nekateri so izkoristili vroče dni, se skrili v studio in neumorno ustvarjali.

Za vas imamo prečudovito glasbeno novost. Naj v slovenskem etru končno zadoni prelep poročni valček, v izvedbi podkovanih mojstrov in mojstrice. Ta bo namreč zagotovo odzvanjal na marsikateri poroki in okronal marsikako ljubezen. Ravno prav 'cukra', ravno prav soli in začimb. In to pikantnih. Tako lahko opišemo njegovo strukturno recepturo. Presunljiva pesem, ki ji je večnost položena v zibko lastnega nastanka.

Naslov pesmi, ki vam jo predstavlja Neisha v sodelovanju z zasedbo Kranjci, je preprost – Poročna. Čudovita melodija, s presunljivo iskrenim tekstom, v ritmu angleškega valčka, v izvrstni akustični glasbeni izvedbi virtuozov bo premamila sladokusce, kot so Neisha & Kranjci že sami, pa tudi vse, ki ste že do sedaj uživali v Neishinih valčkih, njeni neposrednosti, iskrenosti in doživeti interpretaciji ter seveda v vrhunskih virtuoznih koncertih Kranjcev.

Avtorica glasbe je Neisha, za pero poeta je poprijela v preverjeni uspešni kombinaciji z Jernejem Dirnbekom, za končno glasbeno podobo - aranžma in produkcijo pa so skupaj združili moči Kranjci - Rok Kranjc (harmonika), Toni Anžlovar (violina, kontrabas), Igor Oražem (kitara, spremljevalni vokal), Martin Oražem (Power cajon, tolkala) ter seveda izvrstni glasbeni producent Dejan Radičević.

(Vir: Nika Records)

 

Vili Resnik z močnim objemom

 

Po uspehu skladbe Diham zate Vili Resnik, z edinstvenim in prepoznavnim vokalom kot tudi neizmerno energijo, ne počiva. Že pred časom je najavil, da v zadnjih poletnih dnevih vstopa v novo glasbeno življenje, saj bodo prihajajoče skladbe malo drugače zapakirane, še vedno pa bo utrip in način interpretacije ostal nespremenjen. Prav tak, kot ga imajo ljudje pri njem radi.

O novi skladbi je povedal: »Moj objem je izredno močna pesem, z neizmerno veliko ljubezenske konotacije. Mene se je res dotaknila. Ljubezni, ki jih spiše življenje, so različne. Ta se mi zdi takšna, da vsakemu poslušalcu prepušča malce svobode, kjer bi jo slednji želel; srečno ali nesrečno. V resnici pa mi je ljubša tista, ki pušča stvari odprte – v zraku. Tako kot videospot,«

In še dodal: »Res smo se potrudili s celo ekipo in ni nam bilo vseeno, kaj damo iz rok. Po tolikih letih mojega glasbenega ustvarjanja se mi zdi, da sem v fazi, ko mi je res pomembno, kaj bo ostalo za menoj. Pesem ima posebno mesto pri meni; ekipa pa je bila krasna. V resnici smo se veliko pogovarjali o vsem in res upam, da bo ljudem všeč. Tako kot je meni in mojim najbližjim.«

Pod izjemno subtilno besedilo skladbe se podpisuje Lunaček Rok, ki je skupaj s Krešimirjem Tomcem napisal tudi melodijo, slednji pa je poskrbel še za aranžma in produkcijo.

O sodelovanju z glasbenikom sta avtorja delila skoraj enotno misel: »Vili Resnik je eden tistih interpretov pri nas, ki je hočeš-nočeš zapisan v podzavest naroda. Od nekdaj se mi je zdel enkraten vokalist, priznam pa, da me je tole njegovo ''novo življenje'' in nova glasbena smer navdušilo. Še govorimo o tisti ljudski patini, pri tem pa je zgodba zapakirana v drug, modernejši zvok, ki ga je tako lepo oblikoval Krešimir Tomec,« je povedal Lunaček Rok, medtem ko je Krešimir Tomec dodal: »Skladba nosi veliko mero nostalgije, česar smo pri Resniku vajeni, a morda tokrat na še bolj direkten in bolj poglobljen način. Ljubezen je tukaj res v ospredju; tako solze kot smeh. Zagotovo bo pobožala ljudi.«

Za video podobo je poskrbela ekipa Globus videos, pod režijsko taktirko Žige Gjura.

(Vir: Menart Records)