Lea Sirk gre na Eurosong

Slovenijo bo na letošnjem izboru za pesem Evrovizije na Portugalskem zastopala Lea Sirk. V sobotnem finalu Eme si je največ točk pripela s sodobno, plesno pesmijo Hvala, ne!, drugi je bil že drugo leto zapored duet bratov BQL. Finalni izbor Eme je po polfinalu prejšnjo soboto tudi tokrat potekal v studiih TV Slovenija, kjer se je predstavilo osem skladb.

V finalni večer Eme so se po polfinalu preteklo soboto uvrstili Proper s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis s pesmijo Zdaj sem tu, BQL s Ptico, Lei Sirk s pesmijo Hvala, ne!, skupini Indigo z Vesno, Ini Shai s pesmijo V nebo, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj. Zmagovalno pesem je izbralo šest žirij, ki so prispevale 50 % odstotkov glasov, ter gledalci in poslušalci, ki so s telefonskim glasovanjem prav tako prispevali 50 %. V seštevku je bila najboljše uvrščena Lea Sirk, ki so ji tudi drugi tekmovalci iskreno čestitali in zaželeli vse dobro v Lizboni.

Kako so se porazdelili glasovi?
Žirija slovenskega uradnega kluba oboževalcev OGAE Slovenija je največ točk (12) namenila Lei Sirk, enako so se odločile tudi žirije glasbenih ustvarjalcev, radijska žirija in televizijska žirija ter žirija glasbenih izvajalcev, ki so jo sestavljali nekdanji slovenski predstavniki na Evroviziji, mednarodna žirija, sestavljena iz nekdanjih tujih predstavnikov na Evroviziji, se je odločila za Ino Shai. Gledalci in poslušalci so 12 točk namenili Ini Shai, 24 točk skupini Proper, 36 točk Lari Kadis, 48 točk Lei Sirk, 60 točk je dobila Nuška Drašček, največ, 72 točk, sta dobila BQL. Končni vrstni red Eme 2018 je naslednji: Lea Sirk (116 točk), BQL (106), Nuška Drašček (88), Lara Kadis (74), Proper (54), Ina Shai (38) ter Indigo (18) in Marina Martensson 10 točk.

Slovenija v drugem predizboru
V Lizboni so konec januarja z žrebom določili razvrstitev držav v predizbora 63. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bosta 8. in 10., 12. maja bo na vrsti finale. Slovenija se bo predstavila v drugi polovici drugega predizbora. Sirkova je bila sicer na Eurosongu že dvakrat, in sicer kot back vokalistka.

Vir: MMC RTV SLO