Lea Sirk na oder predzadnja

Slovenska predstavnica na letošnji Evroviziji Lea Sirk bo na oder stopila kot predzadnja, 17. Nastopila bo v drugem polfinalnem večeru, ki bo potekal 10. maja. Letošnji izbor gosti portugalska prestolnica Lizbona.

Portugalcem je zmago na Eurosongu v Kijevu z balado Amar Pelos Dois pripel 27-letni pevec Salvador Sobral. V Lizboni so tako konec januarja z žrebom določili razvrstitev držav v predizbora 63. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bosta 8. in 10., Sloveniji pa je pripadlo mesto v drugem polfinalnem večeru. V tem mesecu so določili še vrstni red nastopajočih držav. Ob Sloveniji, ki se bo predstavila kot predzadnja, bodo v drugem polfinalnem večeru 10. maja nastopili še glasbeniki iz Norveške, Romunije, Srbije, San Marina, Danske, Rusije, Moldavije, Nizozemske, Avstralije, Gruzije, Poljske, Malte, Madžarske, Latvije, Švedske, Črne gore in Ukrajine.

Finale 12. maja
Prvi polfinalni večer bo potekal v torek, 8. maja, v njem pa bodo nastopili predstavniki in predstavnice Azerbajdžana, Islandije, Albanije, Belgije, Češke, Litve, Izraela, Belorusije, Estonije, Bolgarije, Makedonije, Hrvaške, Avstrije, Grčije, Finske, Armenije, Švice, Irske in Cipra. 12. maja bo na vrsti finale.

Vir: rtvslo.si