Magnifico navdušil na festivalu Sziget

Na enem največjih festivalov v srednji Evropi Sziget je minuli teden nastopil Magnifico. Magnifico je na svojem Facebooku objavil fotografije s koncerta in zapisal:"One Magnifico, One Szigét, One Love!") in dodal köszönöm, kar v madžarskem jeziku pomeni hvala.

Festival Sziget že 24 velja za enega največjih in najbolje obiskanih festivalov v srednji Evropi. Letošnjega, ki je potekal na otoku Obuda blizu Budimpešte, je obiskalo več kot pol milijona ljudi. Več kot 50 prizorišč in okoli 1000 dogodkov, od koncertov, predstav in drugih dogajanj, priča o razsežnostih tega izjemnega enotedenskega festivala. Letos je 13. avgusta tam nastopil tudi slovenski glasbenik Magnifico.

V družbi svetovnih zvezd
Magnifico, prejemnik glasbene nagrade zlata piščal za ploščo leta 2016 Charlatan de Balkan, je bil po odzivih na svojem Facebook profilu z nastopom več kot zadovoljen. Oboževalcem se je zahvalil z besedami :"One Magnifico, One Szigét, One Love!") in dodal köszönöm, kar v madžarskem jeziku pomeni hvala. S svojim nastopom na festivalu se je znašel v družbi največjih svetovnih zvezd, kot so Pink, Interpol, PJ Harvey, Wiz Khalifa, Biffy Clyro, Iggy Azalea Macklemore & Ryan Lewis, The Chainsmokers in The Kills. Magnifico sicer 25. decembra pripravlja velik koncert v ljubljanski dvorani Stožice.

Vir. Rtvslo.si, foto: FB Magnifico, video: youtube