Na Evrovizijo Omar Naber

Na letošnji Evroviziji bo Slovenijo drugič v karieri zastopal Omar Naber. Za skladbo On my way je v finalnem večeru Eme, kjer je nastopilo osem finalistov, prejel največje število točk, ki so jih prispevale regionalne strokovne žirije in gledalci ter poslušalci. Za Naberja bo to že drugi nastop na Eurosongu, kjer je prvič nastopil leta 2005.

Po dveh polfinalnih večerih Eme pretekli teden je v petkovem finalu nastopilo osem finalistov: Sell Out, Nuška Drašček, Tim Kores, Nika Zorjan, KiNG FOO, Omar Naber, BQL in Raiven. V razmerju točk 50:50, ki jih je prispevalo šest regionalnih žirij v prvem delu ter gledalci in poslušalci s televotingom v drugem delu je skupno največ točk prejel Omar Naber, ki je nastopil s pesmijo On my way. Drugi je bil koroški duo BQL, tretja pa Raiven.

Omar Naber potuje na izbor pesmi Evrovizije, ki bo maja v ukrajinskem Kijevu, drugič. Tudi prvič je nastopil v Ukrajini, takrat s skladbo Stop, ki je bila njegova prva evrovizijska skladba. Potem je na slovenskem izboru Ema nastopil še trikrat; leta 2009 s skladbo I still carry on, leta 2011 z Bistvo skrito je očem in 2014 z I won`t give up.


Vir: sta.si, wikipedia.org, Facebook Omarja Naberja, Youtube