Ne preslišite: Koncertni napovednik 2017

Ljubljana bo v letu 2017 pozdravila kar nekaj svetovno uveljavljenih glasbenih imen. Čeprav med njimi niso trenutno najaktualnejše glasbene zvezde, so Gipsy Kings, Depeche Mode, Pixies, Nick Cave & The Bad Seeds in Green Day obetajoča koncertna bera.

Prvi na koncertni oder dvorane Stožice prihajajo legendarni latnosi Gipsy Kings, ki bodo nastopili 1. aprila in se tako po desetih letih spet predstavili slovenski publiki.

Največji koncert leta se bo v Sloveniji v Stožicah zgodil 14. maja, ko bodo tam nastopili Depeche Mode. Ljubljana je eno od 21 koncertnih prizorišč v sklopu njihove turneje Global Spirit 2017.

Ameriški pankrockerji Green Day bodo kot drugi svetovno uveljavljeni glasbeniki zasedli oder Stožic 6. junija. V Slovenijo prihajajo po 20 letih v sklopu svoje turneje Revolution.

Pixies veljajo za enega najboljših alter rock bendov, v Križankah pa bodo nastopili 12. julija. To bo že tretji koncert na kultnem prizorišču, kjer so jih obiskovalci lahko slišali leta 1989 in 2004.

Avstralski rocker Nick Cave prihaja s svojo skupino The Bad Seeds v Halo Tivoli 30. oktobra in bo zaključil do sedaj napovedano koncertno bero 2017. Nazadnje se je pri nas ustavil pred štirimi leti, ko je brez težav razprodal Tivoli.