Nocoj podelitev glasbenih nagrad zlata piščal

Društvo Zlata piščal bo nocoj v ljubljanskem hotelu Union podelilo glasbene nagrade za leto 2016. Strokovna akademija je izbirala nominirance v petih kategorijah skladba leta, album leta, izvajalec leta, novinec leta in za življenjsko delo. Pred podelitvijo bo potekala okrogla miza Glasba v primežu piratstva.

Glasbene nagrade zlata piščal bodo letos podeljene tretjič zapored. V vabilu na podelitev so zapisali: »Prav je, da glasbeniki svojemu delu nastavimo ogledalo in dovolimo, da o našem delu presojajo predstavniki strokovne javnosti. Združeni v akademijo Zlata piščal so naredili nabor najboljših v letu 2016.« Nagrade bodo letos ponovno podelili v kategorijah skladba leta, album leta, izvajalec leta, novinec leta in za življenjsko delo. Nekaj nagrad bodo predali lanski zmagovalci.

Problem piracije
Pred podelitvijo pripravljajo okroglo mizo z naslovom Glasba v primežu piracije, na kateri bodo svoje izkušnje in poglede soočili glasbeniki, predstavniki fonogramske industrije in strokovnjaki za boj proti piraciji.

Lokacija: TOREK, 13. junija 2017, ob 17. uri v Grand hotelu Union Business v Ljubljani.

Program srečanja
17:00 Okrogla miza: Glasba v primežu piratstva
19:00 Podelitev nagrad zlata piščal & jam session z zasedbo Krajnci.

Zlate piščali za leto 2015:
Najboljši izvajalec: Nina Pušlar
Najboljša skladba: »Ledena« (Siddharta)
Najboljši album: DNA D (Dan D)
Novinec leta: Jardier
Življenjsko delo: Alfi Nipič

 

Zlate piščali za leto 2014:

Najboljši izvajalec: Mi2
Najboljša skladba: »Čista jeba« (Mi2)
Najboljši album: Muff (Muff)
Najboljši debitant: Alma Merklin

 

O Zlati piščali
Zlata piščal je slovenska strokovna glasbena nagrada, ki jo podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe. Nagrada se podeli na vsakoletni slovesnosti, ki vključuje tudi nastope različnih glasbenih izvajalcev. Je edina slovenska strokovna nagrada, namenjena izvajalcem in ustvarjalcem zabavne glasbe.
Prvič je bila podeljena 29. maja 2015 v okviru 2. Dneva slovenske glasbe v ljubljanskem Hotelu Union.