Odprte prijave: 38. Melodije morja in sonca

V Avditoriju Portorož so objavili javni razpis za 38. festival Melodije morja in sonca, ki bo 14. julija 2018 v Amfiteatru Avditorija Portorož. Rok za prijavo je 25. april 2018.

Glasbeniki lahko na 38. festival Melodij morja in sonca prijavijo največ dve skladbi. Dovoljena jezika sta Slovenščina ali Italijanščina, skladba pa ne sme biti daljša od štirih minut. Razpisni pogoji še določajo, da na odru ne sme stati več kot sedem izvajalcev, pri čemer morajo biti skladbe zapete v živo. Tudi letos bo nastopajoče spremljal MMS band.

Prijave in neposredna povabila
Strokovna komisija bo med vsemi prijavami izbrala sedem skladb in še tri rezervne. Drugih sedem skladb bodo v Avditoriju Portorož pridobili z neposrednimi povabili avtorjem oziroma izvajalcem. Tako se bo v večeru Melodij morja in sonca, ki bodo letos 14. julija, predstavilo 14 glasbenih izvajalcev oz. glasbenih skupin.

Lani zmaga Isaacu Palmi
Na 37. festivalu Melodije morja in sonca je lani slavil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok. Zmaga se je za las izmuznila Aniki Horvat, ki je na festivalu že zmagala s skladbo Lahko noč Piran. V programu se je predstavilo 14 skladb, ki jim je strokovna komisija podelila tudi štiri strokovne nagrade.

Več informacij o prijavi je na voljo tukaj.

Vir: www.avditorij.si