Perpetuum Jazzile v boj za nominacije za grammyje

Najbolj znana slovenska vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je vstopila v boj za nominacije za najpomembnejše svetovne glasbene nagrade grammy. Akademija glasbenih nagrad jih je v štirih kategorijah uvrstila v prvi krog glasovanja o nominirancih.

»Pride dan, ko se je enostavno treba pohvaliti. In danes je ta dan! Veseli in ponosni smo, da smo vstopili v tekmo za nominacije najprestižnejših glasbenih nagrad grammy.« S temi besedami so člani zasedbe Perpetuum Jazzile slovenski javnosti razkrili izjemen met, ki jim je uspel z uvrstitvijo v prvi krog izbora za nominirance za glasbene nagrade grammy. Med kandidate za nominirance so uvrščeni v štirih kategorijah, in sicer: za skladbo leta s pesmijo Both Sides Now, za najboljšo izvedbo med popskupinami s skladbo Les Fleurs, ki jo izvajajo z The Swingle Singers, ter za najboljši aranžma a cappella in najboljšo zborovsko izvedbo ponovno za pesem Both Sides Now.

Prvi krog je mimo
Grammyje v Združenih državah Amerike od leta 1959 za izjemne dosežke v glasbeni industriji podeljuje Narodna akademija snemalnih umetnosti in znanosti. A do nagrade je dolga pot. Wayne Halper, partner skupine Perpetuum Jazzile, je v intervjuju za portal Siol.net pojasnil, da predloge za nominacije sprejema poseben odbor, ki se je na material slovenskih pevcev odzval izjemno pozitivno. "Rekli so, da ne morejo verjeti, da na posnetku ni nobenih glasbil. Glede na to, da so skupina a cappella in da je njihovo delo res edinstveno, v kategorijah, v katerih sodelujejo, resnično izstopajo." Govorimo sicer o prvem krogu glasovanja akademije. Drugi krog bo potekal konec novembra, tretji pa je že glasovanje za končne dobitnike, ki bodo znani na podelitvi konec januarja.

Novi spektakel
Perpetuum Jazzile so sredi obsežnih priprav na novega v seriji svojih glasbenih spektaklov. Poimenovali so ga Le Spectacle in pravijo, da bo to njihov najprivlačnejši vokalno-instrumentalni odrski nastop do zdaj. V repertoarju se bodo ponovno osredotočili na svetovne uspešnice, ki jim bodo dodali nove skladbe. Ob delih nastopa jih bo spremljala instrumentalna zasedba iz Belgije. Le Spectacle bo na ogled tudi v Belgiji in Franciji.

Vir: siol.net, faceebok