Prijavite se na Praznik glasbe 2017

 

Svetovni praznik glasbe ali Fête de la musique se bo 21. junija odvijal tudi v Ljubljani in Mariboru. V Sigicu vabijo k sodelovanju glasbenike, ki želijo nastopiti na najdaljši dan v letu, v okviru Junija v Ljubljani in Festivala Lent. Praznik povezuje več kot 700 mest iz 120 držav s celega sveta.

Fête de la musique je svetovni praznik glasbe. Na ta dan glasba vseh žanrov postane dostopna vsem ljudem, ki jo radi poustvarjajo in radi poslušajo. Svetovni iniciativi se tudi letos pridružuje SIGIC – Slovenski glasbeno-informacijski center. Praznik je prvič zaživel v Franciji leta 1982 in danes združuje že več kot 700 mest iz več kot 120 držav sveta.

V Ljubljani in Mariboru

21. junija, na najdaljši dan v letu, bodo ulice v znamenju glasbe zaživele v Ljubljani in prvič v Mariboru. V Ljubljani se bo praznovanje odvijalo v okviru festivala Junij v Ljubljani, v Mariboru pa pod okriljem Festivala Lent.

Praznik glasbe se bo kot del iniciative Fête de la musique odvijal v skladu z osnovnimi smernicami, ki jih priporoča organizacija ADCEP: festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem, vsi nastopi so brezplačni za poslušalce, nastopajoči ne prejmejo honorarja, lahko pa skladno s prakso ulične glasbe pristavijo svoj klobuk ali kovček, da jih občinstvo nagradi. Festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih in je tudi priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori.

Sodelovanje na Prazniku glasbe je prostovoljno, potrebno je le izpolniti obrazec. Prijavite se lahko do 15. maja 2017.

Povzeto po: sigic.si