Priložnost za še neuveljavljene rockerje

Festival GorA RockA je objavil nov razpis za neuveljavljene glasbene skupine, ki igrajo rock in vse podzvrsti, ki so se iz njega razvile (hard rock, punk, metal, …). Ker gre za enega redkih festivalov, kjer se lahko predstavijo domače glasbene skupine, je priložnost še toliko bolj zanimiva.

Letošnji festival GorA RockA bo potekal med 22. in 25. junijem 2018. Na razpis se lahko prijavijo še neuveljavljene glasbene skupine, ki igrajo rock in vse podzvrsti, ki so se iz njega razvile (hard rock, punk, metal, …). Organizatorji nastopa ne bodo plačali, ampak bodo sredstva namenili v dobrodelne namene. Skupine morajo ob prijavi navesti kratek opis svojega delovanja, YouTube posnetke in priložiti fotografije. Rok za prijave je 15. 3. 2018, elektronski naslov pa lineup@gorarocka.si.

Izbor skozi dve siti
Organizator bo osem skupin, ki bodo nastopile na festivalu izbiral s seštevkom točk iz dveh neodvisnih in med seboj enakovrednih ocenjevanj. Prvi je Glas Facebooka, kjer bo GorA RockA na svojem Facebook profilu objavila imena in promocijsko fotografijo vseh prijavljenih skupin. Tista skupina, ki bo zbrala največ »všečkov« ob objavljeni fotografiji, bo dobila največje število točk (odvisno od števila prijav), skupina z najmanj »všečki« pa najmanjše število točk (1 točka). Všečkanje za polfinale bo odprto od 20. marca do 20. aprila 2018.

Drugo sito za zmago bo strokovna komisija, ki je sestavljena iz predstavnikov festivala GorA RockA in bo prijavljene skupine ocenjevala na podlagi poslanega gradiva. Skupina z najvišjo oceno bo dobila največje število točk (odvisno od števila prijav), skupina z najnižjo oceno pa najmanjše število točk (1 točka).

Več informacij je na voljo tukaj.

Lani so »razturali«
GorA RockA dokazuje, da lahko prostovoljstvo in dobrodelnost povežeta ljudi, skrb za sočloveka in skrbnost pa sta zagotovili, za vsesplošno razumevanje in pozitiven pogled v prihodnost. Lanska 12. izvedba festivala GorA RockA je potekala v četrtek, petek in soboto. Organizatorji so zapisali, da je Šentviška planota poskrbela za nepozabno kuliso in vsem zbranim na dvanajstem festivalu GorA RockA ponudila vse tisto, kar dela ta festival tako edinstven. Več kot 150 prostovoljcev je pripravilo pravi rokerski praznik, ki so ga zaznamovali odlični koncertni večeri in zabavno dnevno dogajanje. STEVE 'N' SEAGULLS, HAMO & TRIBUTE2LOVE, SUPER ACTION HEROES, in Q2O, so v četrtek poskrbeli za odbit uvod, SIDDHARTA, MI 2, ADAM, ANSAMBL IKEBANA in PRELUDE so dodali energijo za nor petkov večer, S.A.R.S., BIG FOOT MAMA, I.C.E., SKEEBEEP in LEŽEČI NEBOTIČNIK, pa so udarno zaključili glasbeni del festivala.

Vir: gorarocka.si