Prvi country festival Wild West Fest

Ljubljana bo ta konec tedna gostila prvi Wild West Fest. Namen prvega večdnevnega country festivala je združiti vse ljubitelje country glasbe, plesa, konjev in western kulture. V treh dneh se bodo zvrstili koncerti domačih in tujih country skupin, plesne delavnice in drugi dogodki.

Organizatorji so si za lokacijo prvega Wild West Festa izbrali Ljubljano Resort na Ježici. Osrednji del dogodka je namenjen tej zvrsti glasbi, ki je predvsem v Združenih državah Amerike izjemno priljubljena. V petek in soboto bodo nastopile country skupine The Swampsteppers (CRO), Mali Oglasi Band (SLO), Pointless Rebels (SLO) ter Sons Of a Gun (SLO), ob njih pa še slovenska country Dj-a: DJ Cowboy in DJ Peter Orešič.

Zanimivo spremljevalno dogajanje
V sklopu dogodka bodo potekale plesne delavnice country plesa v vrstah in two-step- a z uveljavljenimi tujimi in domačimi učitelji (Bruno Moggia (FRA), Silvia Denise Staiti (ITA), David Prestor (SLO), Anže Dobrajc (SLO) in Matjaž Livk (SLO) ).Slovensko združenje quarter konja (SiQHA) bo za prireditev v soboto pripravilo atraktiven konjeniški show program in western igre za obiskovalce, kot je npr. metanje lasa.

V soboto bo potekalo tudi tekmovanje v rodeu na električnem biku. V nedeljo se bodo udeleženci plesnih delavnic pomerili v plesnem tekmovanju. Isti dan pa bo potekal tudi izbor za naj cowboya in naj cowgirl. Na prizorišču bodo vse dni stojnice z westen opremo in izdelki, pričakuje pa se tudi udeležba večjega števila voznikov ameriških avtomobilov in poltovornjakov, katerim bo namenjeno posebno parkirišče.