Še več jesenskih glasbenih novosti

Slovenski glasbeniki so v ustvarjalnem zagonu. V tokratnem pregledu izpostavljamo novi izdaji albumov zasedb King Foo in Koala Voice ter 20-letnico skupine Flirrt. Preverite tudi, kaj ustvarjajo zasedba Alice Blue, BO!, Žiga Rustja in San Di Ego.

Bi nas želeli obveščati o svojih glasbenih novostih? Dodajte nas v adremo: urednistvo@ehonovice.si.

Koala Voice in njihov drugi album Wolkenfabrik
Mlada zasedba je 26. oktobra izdala svoj drugi studijski album z naslovom Wolkenfabrik. Člani skupine, ki je v tem času postala prepoznavna ne samo doma, ampak tudi izven meja Slovenije, o svojem novem delu pravijo: »Wolkenfabrik je ogledalo korakov, ki smo jih naredili od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave in Groningena. Wolkenfabrik ima več pomenov. Vsi zidamo gradove v oblakih, iz oblakov. In določeni aspekti glasbenega sveta dajo kdaj občutek, da vse poteka po tekočem traku. Fabrika. Industrija brez emocij. Kar se ne bi smelo zgoditi.«
Za produkcijo albuma, ki ga sestavlja deset pesmi, je poskrbel londonski producent Danton Supple, sicer tesen sodelavec skupin Coldplay, U2, Morrisseya, Patty Smith in številnih drugih.

 

 

KiNG FOO po petih letih delovanja predstavili prvenec GalaXie
Funky, groovy, pop fusion zasedba je oktobra z velikim koncertom v ljubljanskem klubu Cirkus predstavila svoj prvi album z naslovom GalaXie. Skupina v zdajšnji postavi deluje od leta 2015, ko je pred mikrofon stopila energična Aleksandra Josić. Že s prvo skladbo so osvojili radijske frekvence, v letu 2016 pa navdušili na Slovenski popevki s skladbo Začaraj me. Od takrat do izdaje prvega albuma so nanizali še kar nekaj uspešnih singlov in se dodobra zasidrali na slovenski glasbeni sceni. Album so napovedali s pesmijo Utrip noči, ki ji lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

 

 

Flirrt ob 20 letnici izdali album Jekyll & Hyde
Flirrt so svoj sedmi, tokrat dvojni, studijski album napovedali že pred tremi leti, ob gostovanju v oddaji Izštekani pri Juretu Longyki, takrat tik pred izidom akustičnega albuma 'Izpod kovtra'. Šestindvajset novih skladb je nastajalo v zadnjih treh letih in prvih 13 je izšlo 11. oktobra letos na prvem ploščku 'Jekyll & Hyde'. Drugih 13 bo izšlo 8. februarja 2018, ko bodo Flirrti predstavili še drugi plošček.
Naslov albuma se sklada s celostno podobo, ki jo Flirrt podajajo svetu – z novim albumom želijo pokazati svoja dva obraza. Prvi je tisti bolj mainstreamovski, pop, tipičen flirrt album. Drugi del pa bo njegovo popolno nasprotje – tako po zgodbah, ki jih bodo prinesle nove skladbe, kot po zvočni drugačnosti. Tudi z naslovnico Flirrt prikazujejo dvojnost; na njej je drevo (modernega) življenja. Bogate, polne krošnje in zunanjost in krvave korenine, tisto, kar drugim ni vidno. Vsebina pred embalažo. Prisluhnite tudi zadnjemu aktualnemu singlu z nove plošče z naslovom Punca v belem.

 


Alice Blue s singlom Heartbeat napovedali drugi album
Kot napoved drugega studijskega albuma je zasedba Alice Blue v začetku oktobra objavila novi single z naslovom 'Heartbeat'. Skupina, katere album lahko pričakujemo marca 2018, se z novim materialom na odre vrača konec letošnjega leta. Skladba 'Heartbeat' kljub kritičnemu pogledu ostaja lahkotna in optimistična ter piše nov začetek zasedbe Alice Blue.

 

Nov album napovedala tudi zasedba BO!
Prvi single z nove plošče King Kong nosi naslov Maska. Zasedba bo tretji album izdala v začetku leta 2018, o novi stvaritvi pa so člani zasedbe zapisali: »Za masko se skriva marsikaj, predvsem pa smo brez nje ranljivi. Ker je življenje oder in smo vsi prefrigani igralci, si je najlažje nadeti masko ter se vživeti v vlogo.«

 

 

Žiga Rustja nadaljuje z izdajanjem novih singlov
Žiga Rustja je sredi oktobra radijskim valovom predal svojo novo skladbo Kralj zelenega peresa. Single nadaljuje pot k prihajajočemu novemu albumu, ki sta jo začrtali že dobro sprejeti skladbi »Rabim samo tebe« in »Pozabi na vse« (slednjo je predstavil tudi v okviru Dnevov slovenske glasbe 2017 - Poprock ).
Nostalgično obarvana skladba KRALJ ZELENEGA PERESA z melanholično melodijo zapelje poslušalca v spomine na pretekle dni, saj bo v tankočutnem besedilu vsakdo našel vzporednico v svojem življenju in si v misli priklical trenutek, ko bi nekomu želel reči: »Ne zameri, ne zameri mi besed, ko usta prehitijo moj namen. A kaj ko vsak se čuti, da je vseved, pod težo lastne krone, dan za dnem

 

San Di Ego in Samantha Fox z live videospotom legendarne pesmi Touch me
Pesem 'Touch me' je zaznamovala osemdeseta leta prejšnjega stoletja, prav tako kot strgane kavbojke, natupirane frizure in pa posterji Samanthe Fox iz revije Bravo na stenah mnogih fantovskih sob. Vse skupaj se je začelo kot nedolžna šala med prijatelji, fantje seveda niti pomislili niso, da bi se stvar sploh lahko uresničila. Stati na skupnem odru in prepevati s kraljico osemdesetih let! Pomoč jim je ponudil organizator festivala Pivo in Cvetje, ki je z nekaj klici v pravo smer omogočil, da so San Di Ego na oder stopili z legendarno pevko.

 

 

 

Vir: dallas pr, Neža Mirnik, Maša Pavoković