Slovenska popevka Nuški Drašček

Na velikonočno soboto je nacionalna RTV pripravila tradicionalni festival Slovenska popevka, ki je letos ponovno potekal v sklopu DSZG (Dnevi slovenske zabavne glasbe). Strokovna komisija je izmed vseh skladb izbrala Tak dan Nuške Drašček, Sama Jane Šušteršič in Kušn me skupine Mon`ami, gledalci pa so Draščkovi nato priglasovali zmago.

Na odru Gospodarskega razstavišča v Ljubljani se je ob spremljavi orkestra RTV Slovenija zvrstilo 12 novih slovenskih popevk. Festival je odprl Matjaž Kumelj s skladbo Po svoji poti, nakar so sledili: Nuška Drašček - Tak dan, Omar Naber - Miže, Aleksander Novak - Dotik stare Ljubljane, Mon'ami - Kušn me, Slavko Ivančič - Med valovi in oblaki, Po drugi strani - Na konec Ljubljane, Zala Smolnikar - Fant z ulice, Gašper Rifelj - Utrip srca, Jana Šušteršič – Sama, Alex Volasko - Nad Ljubljano se dani in Darja Švajger - Slutnja.

Nastopajoči na Slovenski popevki

Zmaga Nuške Drašček
Izid prvega kroga glasovanja je določila 5-članska strokovna žirija, ki je je izbrala tri najboljše skladbe. Tako so gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem v velikem finalu izbirali med Tak dan Nuške Drašček, Sama Jane Šušteršič in Kušn me skupine Mon`ami. Zmaga je odšla v roke Nuške Drašček. Glasbo za zmagovalno skladbo Tak dan sta napisala Aleš Klinar in Anja Rupel, besedilo in aranžma pa Aleš Avbelj.

Prihaja Poprock
DSZG 2017, v okviru katerega je potekala Slovenska popevka, se bo prihodnji konec tedna zaključil s festivaloml Poprock. Nastopajoče lahko preverite tukaj.

Vir: rtvslo.si