Stožice do konca leta gostijo tri slovenske spektakle

Organizatorji glasbenih dogodkov v Ljubljani so poskrbeli, da bo zadnja četrtina leta 2018 zelo pestra. V ljubljanskih Stožicah bomo oktobra, novembra in decembra priča trem velikim dogodkov slovenskih glasbenikov.

Jan Plestenjak s prijatelji, 20. oktober 2018:

Prvi bo Stožice zavzel vseslovensko priljubljeni pevec Jan Plestenjak, ki si je po lanski domači turneji vzel čas za enoletni medijski premor. Postavni pevec se je za nekaj časa tudi povsem odmaknil s slovenskih odrov, a v tem času ni počival. Plestenjak je čas med premorom izkoristil za novo glasbeno ustvarjanje, leto 2018 pa bo obeležil z jubilejom v Stožicah, kjer bo proslavil 25 let glasbene kariere. Največjo slovensko dvorano bo skušal osvojiti v družbi svojih prijateljev, koncert pa bo zagotovo spektakularen.

Perpetuum Jazzile se vračajo v Stožice, 17. november 2018:

Največja in najbolj prepoznavna slovenska vokalna skupina Perpetuum Jazzile se po petih letih vrača v Stožice. V lanskem letu so s koncertom LE SPECTACLE navdušili polno Halo Tivoli, tokrat pa bodo v Stožicah premierno nastopili s programom, ki bo sestavljen izključno iz slovenskih pesmi. Koncertni spektakel z naslovmo “Le slovensko” bo postregel s kar nekaj novostmi, zasedba pa bo obudila tudi več že slišanih aranžmajev, kar bo zanimivo predvsem za dolgoletne oboževalce in sledilce.

Perpetuum Jazzile so sicer še vedno zelo aktualni tudi v tujini. V letošnjem letu so obiskali Belgijo, Francijo, Italijo, Avstrijo, Hrvaško, BIH in Srbijo, pred koncem 2018 pa bodo navdušili tudi svoje domače oboževalce.

Tradicionalni božični koncert balkanskega šarlatana, 25. december 2018:

Po lanskem razprodanem božičnem koncertu se Magnifico vrača v Stožice, kjer bo navdušil s svojim disco-šlager orkestrom. Legendarni pevec bo predstavi nov koncertni program. Magnifico se v Stožice vrača na željo občinstva, tudi tokrat pa bo poskrbel za nepozabno vzdušje. Ob novi glasbi je Magnifico napovedal tudi osveženo vizualno preobleko, vsekakor pa bodo njegovi oboževalci lahko slišali vse zimzelene melodije. Magnifico se letos kljub lani izdanemu novemu albumu ni ustavljal. Ob nenehnem koncertiranju je z bratom Aleksandrom Pešutom - Schatzijem poskrbel za naslovno melodijo serije Sence nad Balkanom, s skladbo Divna pa poskrbel za novo balkansko evforijo, ki se še ni polegla po skladbi Pukni zoro. Omenjena skladba je na letošnjem svetovnem prvenstvu vseskozi spremljala reprezentanco Srbije. Na božič se nam torej obeta nov spektakel, ki ga ne gre zamuditi.