Valentinovo je prineslo precej glasbene ljubezni - Sopranos, R. Kapel, Manca & Isaac, Ž. Deršek, R. Richie

Skupina Sopranos predstavlja novo skladbo 'Svoboda srca'

 

Priljubljena skupina Sopranos, ki jo sestavljajo priznani glasbeniki, je v letošnji mesec zaljubljenih vstopila z novo avtorsko skladbo 'Svoboda srca'.

Tokrat se kot avtorica skladbe podpisuje pevka skupine, Iris Ošlaj, za aranžma pa je poskrbel ustvarjalec številnih uspešnic Aleš Zibelnik.

»Skladba govori o življenjski tematiki, o lepih in malo manj všečnih trenutkih, in tako je tudi v vsaki zvezi - enkrat so tukaj vzponi, drugič padci. Enkrat padem jaz, drugič ti. Vendar dokler je prisotna iskrena ljubezen in je nekdo vedno tukaj zate in obratno, se je vredno boriti do zadnjega. Ko greš skupaj čez težke preizkušnje, si trdnejši, predvsem pa bolj ceniš to, kar imaš in vse, kar ti je dano,« so o novi skladbi povedali člani skupine, ki se pridno pripravljajo na izid studijskega albuma.

Skupina je bila v zadnjem letu zelo dejavna, poleg številnih nastopov po Sloveniji, ste jih lahko poslušali na odru koncerta Helene Blagne v Ljubljani. Na koncertu ob njeni 30. letnici glasbenega ustvarjanja so Sopranovci nastopili kot njena spremljevalna skupina.

 

Na dan novega leta pa je avtorica skladbe 'Svoboda srca' postala ponosna mamica Maticu, ki je o skladbi povedala: »Pesem je precej avtobiografska, verjetno pa bi se v njej našel tudi marsikdo od poslušalcev. Nastala je v času moje druge nosečnosti, ki se morda nekaj časa nazaj še ni zdela realna. Enostavno ni bilo vse rožnato, ob vseh obveznostih in trudu, da bi si s partnerjem ustvarila življenje, ki sva si ga začrtala, sva izgubila tisti pravi stik. Potem pa si predstavljajte 1000x večjo srečo, ko se stvari z vlaganjem v odnos spet poklopijo in se za piko na i uresniči največja želja po še enem otroku. To ti da neverjeten zalet, hkrati pa tudi novo ustvarjalno energijo, ki se je udejanjila tudi v novi pesmi.«

 

Rene Kapel predstavlja novo pesem 'Med valovi'

Priljubljen mlad ustvarjalec v sodelovanju z enim uspešnejših slovenskih producentov, Damjanom Jovićem, predstavlja novo avtorsko skladbo 'Med valovi'

Rene Kapel je glasbenik, ki je nase opozoril že s številnimi projekti. V krajšem glasbenem premoru si je vzel čas za šolo, saj poleg šolskih obveznosti na Drugi gimnaziji Maribor vzporedno obiskuje predavanja na Umetniški gimnaziji na Konzervatoriju za glasbo in balet Maribor.

Nova avtorska pesem 'Med valovi' govori o življenju, je povedal Rene: »Vsak dan smo obdani z valovi (svetloba, zvok…) in na koncu če pomislimo, je življenje en velik val, ki ima vzpone in padce. Rdeča nit pesmi je ljubezen, ki pa je nepredvidljiva, kar pa je razvidno tudi iz besedila 'mogoče skupi bova en dan, eno noč, mogoče en lajf moja boš…'«

Ob ustvarjanju skladbe je nastala tudi ideja za scenarij videospota, ki je bil posnet z režiserjem Dejanom Baboškom.

Konec video zgodbe je presenetljiv in zakaj je tak? »Želel sem poudariti, da je življenje nepredvidljivo in hkrati opozoriti, da telefon ne sodi za volan,« je o videu povedal Rene Kapel. »Življenje je večna plovba, polno presenečenj, zato ga izkoristite kar se le da.«

 

V videospotu, ki so ga snemali na različnih lokacijah v prestolnici, poleg Reneja in Urške Ruter v vlogi hudobneža nastopi Damjan Jović.

 

Manca in Isaac še pred radijskim izidom najbolj vroča roba!

 

Napovedan današnji izid skladbe 'PO TEBI MI DIŠI LJUBEZEN' na radijskih postajah, je pospremila obetavna novica, da je videospot Mance in Isaaca še pred uradnim izidom na radijih trenutno najbolj vroč video v Sloveniji (trending #1).

"Ljubezen se ne stara, midva le!" je verz, ki je v hipu navdušil Slovenijo. V dobrih dveh dneh po izidu, ima pesem skoraj 70.000 ogledov in je trenutno na prvem mestu lestvice najbolj vročih videjev v Sloveniji, kar je odlična popotnica za izid. Glasbo in besedilo sta prispevala Raay in Rok Lunaček, ki sta zakrivila tudi pretekle uspešnice Mance Špik in tudi veliko uspešnico 'Oba', ki sta jo Manca in Isaac posnela pred dvema letoma.

Nad dobrimi odzivi pa sta navdušena tudi Manca in Isaac: "Vsako skladbo pričakujem z nekoliko treme, čeprav vedno verjamem v tisto, kar posnamemo in kar pripravimo. In ko ljudje s takim navdušenjem sprejmejo novo skladbo, je to nekaj najlepšega za izvajalca. Ves trud, vse neprespane noči, snemanja, so v hipu poplačana. 'PO TEBI MI DIŠI LJUBEZEN' smo pripravljali že od jeseni in presrečna sem, da ravno v času valentinovega osvaja poslušalce," je zaokrožila Manca, Isaac pa je dodal: "Ta pesem in ta duet me bosta za vedno spominjala tudi na trenutek, ko sem s Slovenijo delil lepo novico, da bom tudi sam prvič očka in da bova s Patricijo starša. In prišla je v ravno pravem trenutku tudi v mojem zasebnem življenju, ne bi si mogel želeti lepšega začetka uvoda v moje glasbeno poglavje letošnjega leta".

 

Verjamemo, da bo pesem našla pot do poslušalcev tudi na radijskih postajah. Naj to pomlad diši po ljubezni!

 

Žiga Deršek predstavlja romantično skladbo 'Sto trenutkov'

 

Glasbenik Žiga Deršek je na Valentinovo jutro premierno predstavil svojo novo romantično glasbeno zgodbo 'Sto trenutkov', ki je soustvaril z istim avtorskim tandemom kot tudi predhodnjo skladbo 'Jutro'.

'Sto trenutkov' se tako kot 'Jutro' spogleduje s plesnimi ritmi, tokrat pa so avtorji ujeli priljubljene ritme kizombe, ki izvira iz brazilskega otočja in so  v slovenskem glasbenem prostoru predstavljeni bolj kot ne premierno.

»Pesem mi pomeni zelo veliko. Pomeni mi nova znanja, prijetna sodelovanja, zanimivo odkrivanje osebnega glasbenega stila, vokalno rast in glasbeni napredek,« je ob izidu skladbe povedal Žiga.

 

Preprosta ljubezenska tematika videospota nas popelje v restavracijo, ki v večernem času pospremi zadnje goste, v njej pa ostane zaljubljeni par, zaposlena natakarica in kuhar. Čas, ki ga preživljata po ob zaključku delavnika, jima pomeni največ. Živita za trenutke, ko ostaneta sama, kar se nadaljuje v sporočilo videospota: »Vzemimo si čas za tiste, ki jih imamo radi. Cenimo majhne stvari, male trenutke in vsakega posebej, četudi je le eden. Ljubimo polno, kot da je vsakič zadnjič,« je povedal Žiga, ki se podpisuje kot soavtor glasbe in izvrsten scenarij videospota.

 

Rusko Richie predstavlja svojo prvo pesem v slovenskem jeziku, 'Zlomljena'

Foto: Blaž Vatovec

Na valentinov dan je Rusko Richie predstavil novo skladbo z zelo močnim sporočilom. Kot pravijo ustvarjalci je video zgodba 'Zlomljena' posneta po resničnih dogodkih marsikatere zlomljene duše. »Za pravo ljubezen je potreben pogum,« je ob premieri videospota povedal Rusko. »Veliko ljudi v sebi skriva bolečino, ki se je zgodila med stenami varnega doma. Ali sreči lahko sami postavimo ceno ali jo le sprejmemo?« se sprašuje glasbenik.

Snemanje skladbe v slovenskem jeziku je bila za Ruskota nepozabna izkušnja, saj je zaradi bosankega rodu določene besede težje naglasil pravilno. »Želja se mi je izpolnila, da sem lahko končno posnel pesem v jeziku, ki mi pomeni zelo veliko,« je o novem glasbenem projektu povedal Rusko.

Video zgodbo je ustvarila vrhunska ekipa Mediaspot pod režisersko taktirko Perice Rai, poročni prizori so bili posneti na gradu Lambergh, preostali kadri pa v prestolnici.

Vlogo mladoporočenke je odigrala Maja Jančar: »Bila je moja najlepša in hkrati najtežja izkušnja, saj sem v tanki poročni obleki preživela celotno snemanje, ko je bil zunaj krepek minus

 

Pod glasbo se poleg Ruskota podpisuje njegov dolgoletni prijatelj, Aleš Zibelnik, čutno besedilo je napisala avtorica številnih uspešnic, Saša Lendero. Spremljevalne vokale je odpela Manca Špik, čudovite melodije violine je odigrala Ana Vurcer, članica priljubljene zasedbe Učiteljice, ki je bila v tujini, ko ji je Rusko poslal pesem v poslušanje. »Že naslednji dan sem imel posnete violine,« je navdušen povedal Rusko.

O sodelovanju z Ruskotom je Saša Lendero povedala: »Rusko je glasbenik pri katerem glasba nastaja spontano. Ideje se prelivajo v melodije in podoba pesmi se rojeva brez kalkulacij. Zato rada sodelujem z njim! Tokratna pesem pa je nekaj prav posebnega, tako zaradi slovenskega jezika, v katerem Rusko prvič poje, a ga zaradi posluha odlično interpretira, kot tudi zaradi močne sporočilne note. Pesem 'Zlomljena' je aktualna, čustvena, realna in pretresljiva. Nekatere rane in čustvene poskodbe so neizbrisne in skoraj nepopravljive. Zakaj si jih dovolimo? Ker takrat drugače ne znamo in ne zmoremo!«