Vroče poletne novosti slovenskih glasbenikov

Tudi poletni meseci so poskrbeli za nekaj novih skladb slovenskih glasbenikov. Kot je v navadi, smo za vas pripravili pregled aktualnih novosti na domači sceni.

Big Foot Mama navdušili s skladbo 'Normalen'

Po odličnih odzivih na uspešnico "Sanja se ti ne" in celoten album "Plameni v Raju", ki je izšel marca, skupina Big Foot Mama predstavlja nov videospot za singlico "Normalen".

"Zanjo smo se odločili zato, ker je med poslušalci albuma že v samem štartu pritegnila največ pozornosti, verjetno predvsem zaradi besedila, ki nekako odpira pomislek o iskrenosti do samega sebe; o večnem vprašanju: koliko naj delujem po lastnih normativih in koliko naj slepo sledim tistemu, kar velja v družbi za 'normalno', samo zato, da si pač drugi ne bodo mislili kaj slabega," o novi skladbi pravijo izkušeni rokerji.

Bogdan predstavlja 'Kanelo'

Bogdan Sojić (Eskobars) je na letošnjih Melodijah morja in sonca predstavil svojo prvo solo skladbo 'Kanela'. Bobnar, ki je sodeloval z mnogimi glasbeniki in z matičnim bandom Eskobars izdal dva albuma, se je prvič predstavil kot solist in za avtorsko skladbo 'Kanela' prejel nagrado za najboljše besedilo. 'Kanela' je zgodba o nekem drugem času in nekem resničnem lokalu, ki je do nedavnega nudil zatočišče vsem drugače mislečim dušam v Portorožu. Za 'Kanelo' je Bogdan že posnel tudi videospot. Snemal ga je tik pred festivalom MMS v skladišču soli Monfort, ki leži na obali med Piranom in Portorožem.

Tina D – finalistka šova 'Nova zvezda Slovenije', predstavlja svoj prvi singel

Tina Drnovšček, z umetniškim imenom TINA D, se predstavlja s prvim singlom 'Poletje najino'. Tina D se na samostojno pevsko pot podaja v sodelovanju s trenutno najbolj uspešnim mladim glasbenikom - pevcem in producentom - Ninom Ošlakom, ki je v zadnjem času nanizal vrsto radijskih uspešnic. Mlada Primorka pravi, da je to šele dober začetek in da že pridno ustvarja naprej, zato bomo o njej zagotovo še slišali!

"Nino je avtor pesmi v celoti, pri besedilu pa nama je priskočil na pomoč pesnik Igor Pirkovič. Na snemanju skladbe je bilo zanimivo, saj sem sodelovala z ljudmi, ki so v glasbi že precej uspeli in lepo je bilo videti, da so si res vzeli čas zame in tako resno delali z mano v studiu. Zelo sem ponosna na pesem in resnično verjamem vanjo, ker ima takšno posebno, pozitivno energijo," je o svojem prvem singlu povedala Tina D.

Mila z odra 38. Festivala MMS prihaja na radijske valove

Na 38. Festivalu Melodije morja in sonca se je s poletno živahno skladbo 'Jaz bi šla naprej' predstavila Mila, izkušena glasbenica poljskih korenin, ki že deset let živi in ustvarja v Sloveniji. To je že njeni tretji singel in drugi v slovenskem jeziku. S skladbo 'Svoboda' se je Mila namreč predstavila na letošnji EMI in osvojila radijske postaje ter poslušalce. Z avtorsko skladbo v angleškem jeziku ter istoimenskim videospotom 'Unloved' pa je dokazala, da je nadarjena avtorica in glasbenica o kateri bomo zagotovo še veliko slišali….

Mila je tretji singel prepustila izkušenim rokam vsestranskega Denisa Horvata, ki je poskrbel za glasbeni del, Matevž Šalehar – Hamo pa je napisal besedilo.

Žiga Rustja in Anika Horvat sta med rjuhami posnela videospot za singel ‘Nov list’

'Nov list' je že četrti singel in videospot iz odličnega drugega albuma primorskega pevca in avtorja Žige Rustja. Album 'Čas' je izšel v sredini junija, pri snovanju albuma pa je sodelovalo več priznanih glasbenikov: Drago Mislej Mef, hrvaška pevka Jessica Atlič Mclogan, producentsko taktirko pa je ves čas držal Andrea F. Pri pesmi 'Nov list' je Žiga Rustja k sodelovanju povabil kolegico iz Obale, priljubljeno pevko Aniko Horvat, saj sta oba z Andreo F čutila, da pesem potrebuje žensko energijo. Nastal je še en čudovit duet dveh glasbenikov iz Obale.

Singel 'Mestno kolo' se premika naprej z videopodobo

Singel ‘Mestno kolo’ se premika naprej, dobil je videopreobleko, za katero je zaslužen prav Jure Lesar sam, je avtor ideje, sodeloval pa je tudi kot snemalec videospota. Pri kreiranju sta mu pomagala Martin Belac (videoprodukcija in montaža) ter Vasko Vidmar (snemalec).

Jure Lesar je avtor glasbe in besedil, pevec, kitarist, poznamo ga kot člana skupine Eskobars. V poletju ste ga lahko ujeli na katerem od njegovih solo koncertov, eden takšnih je bil minuli petek, ko je Jure nastopil v klubu Vintage Industrial v Zagrebu.

'Mestno kolo' je prvi singel z novega albuma z naslovom Zemljin sin, ki bo izšel jeseni 2018.