Začetek leta doma prinaša - Resnik, Clemens, Bončina

 

Vili Resnik predstavlja novo skladbo 'Diham zate'

Nova glasbena zgodba enega uspešnejših slovenskih glasbenikov je pesem o moškem zlomljenem srcu, o kateri je Resnik povedal: “Pesem je čisto preprosta, govori o življenju, ko ti pokaže zobe, ko ti ne gre in ko se moraš vedno znova dokazovati. Mislim, da se vsakdo lahko prepozna v besedilu skladbe. Ne glede na to, kdo si, kaj si, vedno življenje najde še nekaj, v čemer nisi dovolj dober. Znova in znova se je potrebno boriti.”

Skladba je nastala v sodelovanju z Janom Plestenjakom, ki se podpisuje kot avtor besedila in glasbe.

O sodelovanju z enim najuspešnejših avtorjev je Vili Resnik povedal: “Z Janom Plestenjakom sva sodelovala že pred 25-timi leti pri snemanju uspešnice in videospota ‘Šerbi’. Tokrat sva sodelovanje ponovila ob ustvarjanju skladbe ‘Diham zate’. Mislim, da me je zadel do potankosti. Moja želja po nečem svežem in novem me je usmerila k njemu.”

Zgodbi nove slovenske uspešnice sledi tudi videopodoba, ki prikaže 'životarjenje' v brezizhodni situaciji po velikem razočaranju. Videospot je nastal pod režisersko taktirko Perice Rai, ki je po Resnikovih besedah glasbenika predstavil “točno takega kot me vidijo tisti, ki me zares poznajo.“

Najbolj priljubljen ustvarjalec videospotov pri nas in v širši regiji je v enem snemalnem dnevu povzel zgodbo zlomljenega srca. Priprave na videospot so trajale kar nekaj dni, saj si je moral Vili Resnik za vlogo puščati brado. Posebnost videa je ta, da je posnet v enem prostoru le z eno osebo, pripovedovalcem zgodbe, Vilijem Resnikom.

Snemanje videospota je zame izredno zanimivo, ker še nikdar nisem bil tako razgaljen, neobrit, ampak ja, tudi to se zgodi. Na koncu, ko smo naredili še nekaj slik za medije, sem šele doma ugotovil, da sem se pozabil preobut v čevlje in so vse slike Vilija Resnika z natikači. Seveda sem moral doma vse slike prirediti,” je o snemanju videa ‘Diham zate’ in zanimi prigodi povedal Vili Resnik.

 

Clemens z novo glasbeno zgodbo 'Poletel bi'

Pod avtorstvo nove pesmi se Clemens podpisuje v celoti in je ustvarjena v glasbenikovem ‘good vibe’ slogu, o kateri je povedal: "Pesem predstavlja mene in vse stvari, ki so mi všeč. Dobra hrana in pijača, sem namreč velik ljubitelj sushija in vrhunskih penin, vedno pa sem seveda tudi rad v dobri družbi prijateljev in deklet.”

Vsestranski umetnik je soustvarjal tudi novo videopodobo, ki je bila posneta na dveh različnih lokacijah.

Snemanje je bilo nadvse zabavno. V Konjeniškem klubu Cavallo so me v nekaj minutah naučili ježe konja brez sedla. Prvič sem jezdil konja brez sedla in moram reči, da je občutek neverjeten. Prvotno je bilo mišljeno, da bom jezdil kobilo, vendar je imela očitno slab dan (smeh) in ni pustila, niti da se ji približam, tako da smo snemanje ježe posneli s čudovitim belim konjem s katerim sva se takoj ujela in sem mu lahko zaupal, on pa meni,” je o snemanju povedal Clemens in nadaljeval: “V rastlinjaku pa so mi prijazno pomagali ustvariti skriti svet pod rastlinjem, kjer se lahko zgodi karkoli in kjer sem se počutil zares sproščenega.”

V videu ob Clemensu poleg njegovih prijateljev, Matevža Derende in Luka Cvetičanina, ki sta pred kratkim postala nova člana njegove spremljevalne skupine, nastopa simpatična vizažistka Maja Železnik.

“To ni blo snemanje, to je bila prava žurka! Kot pravi pesem ‘družba tuki začenja se, kam gremo noben ne ve, glavn da spontano je’, si moramo življenje vzeti bolj sproščeno, ne tako resno in bo vsem lažje. To je tudi sporočilo in ideja pesmi: zabava s prijatelji, kjer se lahko zgodi karkoli.”

Z novo skladbo ‘Poletel bi’ je Clemens želel prikazati trenutek spontanosti v krogu prijateljev, kjer se ne obremenjuje z ničemer in uživa v stvareh, ki ga osrečujejo. Pesem je nastala ob druženju z novonastalo spremljevalno skupino, ki ga bo spremljala na prihajajočih nastopih.

Po uspešnih gostovanjih po Sloveniji z muzikalom Briljantina in osebno uspešnem preteklem letu, Clemens v novo leto vstopa z povsem novo skladbo in videospotom, ki bo začrtala nov začetek v velikem slogu.

 

Koncert legende: 70 let rock in rolanja z gosti

V petek, 1. februarja, se bo v Cvetličarni odvil koncert velikana slovenske glasbene scene Janeza Bončine – Benča, na katerem bo s številnimi znanimi slovenskimi in tujimi rock imeni ovekovečil svoji častitljivi obletnici življenja in delovanja.

Ob tej priložnosti pa bo izšel tudi album z naslovom “Biografija”, na katerem je zbranih njegovih 17 največjih uspešnic. Benčevim zvestim poslušalcem bo zgoščenka na voljo že na dan koncerta v ljubljanski Cvetličarni, ostali pa si jo lahko zagotovite s prednaročilom.

Janez Bončina - Benč je nedvomni glasbeni velikan na slovenski glasbeni rock sceni. S svojim dolgoletnim delom je kreativno sooblikoval in bistveno prispeval k razvoju slovenske glasbe in popularne kulture. Rojen pred 70 leti, je v svoji petdesetletni karieri nanizal vrsto nepozabnih uspešnic, ki si jih mladina danes prepeva prav tako na glas, kot so jih prepevali ob njihovem nastanku: Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja in številne druge.