Zmagovalka festivala Poprock - Anabel s skladbo Ob kavi

Letošnji Dnevi slovenske zabavne glasbe (DSZG) so se v petek zaključili s festivalom Poprock, na katerem je slavila pevka Anabel s skladbo Ob kavi. Že pred tem je v sklopu festivala potekala Slovenska popevka, kjer je zmagala Nuška Drašček s skladbo Tak dan, in celovečerni koncert Neishe, ki je predstavila novo ploščo Vrhovi.

Na zadnjem festivalskem dogodku tega leta, ki ga je pripravila RTV Slovenija v okviru DSZG, je slavila celjska pevka Anabel s skladbo Ob kavi. V finalu Poprocka, kamor so skladbe uvrstili člani strokovne žirije, se je pomerila z Andražem Hribarjem, ki je zapel skladbo Huanani, in Amadeo Begović, ki se je predstavila s skladbo Le srce. Občinstvo je potem s telefonskim glasovanjem največ glasov, 45,34 odstotka, namenilo 17-letni Anabel. Drugo mesto je osvojila Amadea Begović (29,29 odstotka), tretje mesto pa Andraž Hribar (25,38 odstotka).

12 novih poprock skladb
Na drugem festivalu Poprock je nastopilo 12 tekmovalcev: Kalamari (Vrtiljak), Sara Lamprečnik (Le ti to znaš), Žiga Rustja (Pozabi na vse), Bomb Shell (Tididam), Nina (Te ne premakne), Andraž Hribar (Huanani), Mama rekla (Na krilih zmaja), Amadea Begovič (Le srce), Luka Sešek (Maska), Roundsquare (Svet), Anabel (Ob kavi), Anika Horvat (Dihanje).

Strokovne nagrade
Strokovna žirija je, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade v naslednjih kategorijah: nagrado za najboljše besedilo je prejela Anja Rupel za skladbo Tak dan, nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela Nuška Drašček za skladbo Tak dan, nagrado za najboljšo priredbo Aleš Avbelj za skladbo Tak dan in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca - to duet Mon'ami s skladbo Kušn me.

24 svežih
V okviru DSZG so na RTV Slovenija občinstvu predstavili 24 novih skladb, 12 poprockovskih in 12 popevk, pri čemer je na festivalu Slovenska popevka občinstvo prepričala Nuška Drašček s skladbo Tak dan.

Vir: rtvslo.si