Znani so nastopajoči na izboru Ema 2020

Vir: MMC RTV SLO

Ana Soklič, Božidar Wolfand - Wolf, Gaja Prestor, Imset, Inmate, Klara Jazbec, Lina Kuduzović, Manca Berlec, Simon Vadnjal in Tinkara Kovač – znanih je vseh deset izvajalcev, ki bodo nastopili na izboru Ema 2020.

Tričlanska izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica in pevka Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik z Vala 202 Jernej Vene, je izbrala deset skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili na izboru EMA 2020. Na vabilo k sodelovanju je RTV Slovenija prejela 74 prijav.

Izbrane skladbe z delovnimi naslovi in izvajalci (navedeni v abecednem vrstnem redu imen) so:

Ana Soklič: Voda

Božidar Wolfand – Wolf: Maybe Someday

Gaja Prestor: Verjamem vase

Imset: Femme Fatale

Inmate: The Salt

Klara Jazbec: Stop the World

Lina Kuduzović: Man Like U

Manca Berlec: Večnost

Simon Vadnjal: Nisi sam

Tinkara Kovač: Forever

Izbor Ema 2020 bo 22. februarja 2020 v studiu 1 Televizije Slovenija. Na izboru bomo slišali dvanajst pesmi. Desetim izbranim izvajalcem se bosta namreč pridružila še zmagovalca izbora Ema FREŠ.

Na izboru Ema 2020 bo sistem glasovanja enak kot letos. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. In med njima bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu na Nizozemskem.

Že 18. januarja 2020 pa bomo dobili dva zmagovalca izbora Ema FREŠ in s tem udeleženca finalnega izbora Ema 2020. Spletno tekmovanje novincev Ema FREŠ, ki smo ga začeli že novembra, se s finalom seli na televizijske zaslone. V oddaji bodo enega zmagovalca izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega pa tričlanska žirija.