Znani tudi vsi nastopajoči na Emi 2019

Še nekaj tednov nas loči od letošnjega izbora slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2019: Ema 2019 bo v soboto, 16. februarja, ob 20.00 v studiu 1 Televizije Slovenija.

Letošnja novost so spletne oddaje #EMA, v katerih boste lahko spoznali vseh 10 izvajalcev. 11 oddaj bo premierno objavljenih na uradnem YouTubovem kanalu EMAEvrovizija, ki ima trenutno skoraj 10 tisoč naročnikov, in na spletnem portalu RTV 4D. Premiere oddaj bodo ob ponedeljkih, sredah in petkih, ob 20.00, začeli pa so z lansko zmagovalko, Leo Sirk. Voditelj oddaj je Nejc Šmit.

Prijavljenih skladb je bilo približno toliko kot lani, a gre tokrat v boj za zmago samo deset skladb (v primerjavi z lanskimi šestnajstimi).

Štiričlanska izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2018 Lea Sirk, muzikologinja in vodja založniške dejavnosti Mojca Menart, glasbeni urednik in urednik glasbenega uredništva Vala 202 Žiga Klančar ter urednik izbora Ema - Pesem Evrovizije 2019 Aleksander Radić, je izbrala deset pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na izboru Ema 2019. Na vabilo k sodelovanju je RTV Slovenija prejela 103 prijave.

Fed Horses, INMATE, Kim, Lumberjack, Okustični, Raiven, Renata Mohorič, René, Ula Ložar, Zala Kralj & Gašper Šantl - bodo nastopili na izboru Ema 2019.

O dveh superfinalistih bo najprej odločala strokovna žirija, o zmagovalcu pa izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Dogajanje, povezano z izborom Ema 2019, lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in YouTube.