Znanih 16 izvajalcev na Emi – pridružila se jim bo še četverica Eme Freš

Strokovna komisija je izbrala 16 skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili v dveh predizborih Eme 2022, ki bo potekala februarja in na kateri bomo izbirali slovenskega predstavnika za Evrovizijo.

Anabel, Batista Cadillac, Bowrain & Brina, BQL, David Amaro, Eva Moškon, Gušti feat. Leyre, Hauptman, Jonatan Haller, July Jones, Klara Jazbec, Le Serpentine, Manouche, Mia Guček, Vedran Ljubenko in Zala Smolnikar – to so izvajalci, ki se bodo pomerili na izboru slovenskega predstavnika za 66. Pesem Evrovizije.

Na vabilo k sodelovanju na izborih Ema Freš in Ema 2022 je RTV Slovenija prejela 127 prijav. Že novembra je bilo izbranih 24 glasbenih novincev, ki jih spremljamo v spletnih izborih Ema Freš.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali pevka in glasbenica Maja Keuc – Amaya, skladatelj Matjaž Vlašič, skladatelj in aranžer Žiga Pirnat, predstavnica razvedrilnega programa, urednica oddaj Maša Kljun in glasbeni urednik z Vala 202 Žiga Klančar je zdaj izbrala še 16 tekmovalnih skladb uveljavljenih glasbenikov.

V dveh predizborih Eme 2022 bomo slišali skupaj 20 novih skladb – 16 uveljavljenih glasbenikov in štiri glasbene novince, zmagovalce izbora Ema Freš.

Štirinajsterica glasbenih novincev se bo januarja potegovala za eno od štirih mest, namenjenih novincem izbora Ema 2022.

Ema 2022 bo potekala v treh večerih – v dveh predizborih in finalu. V vsakem predizboru bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca izbora Ema Freš. Žirija in telefonski glasovalci bodo v vsakem polfinalu izbrali šest finalistov.

Dvanajsterica izbranih bo nastopila na velikem odru finalnega izbora Ema 2022. O najboljšem bodo skupaj (v razmerju 50 : 50) odločali gledalci in pet petčlanskih žirij. Zmagovalec bo postal slovenski predstavnik na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo 10., 12. in 14. maja 2022 v Torinu v Italiji.