Znanilci pomladi na slovenski glasbeni sceni – 1. del

Slovenski glasbeniki so prehod iz zimskega v pomladni čas napolnili z veliko nove glasbe. Na sceno se po nastopu na EMI vrača Tanja Ribič, s prvim letošnjim singlom pa svoje 20. leto delovanja začenja zasedba TABU. Preverite tudi preostale novosti z domače glasbene scene.

Bi nas želeli obveščati o svojih glasbenih novostih? Dodajte nas v adremo: urednistvo@ehonovice.si.

Tabu s skladbo ‘Hodi sam’ začeli svoje 20. leto delovanja

‘Hodi Sam’ je prvi v nizu singlov, ki bodo zaznamovali letošnjo 20. obletnico delovanja skupine TABU. Skladbo podpira tudi kreativni videospot. Tudi tokratna skladba TABU-jevcev ima življenjsko ozadje, saj v čutni pesmi ‚Hodi Sam‘ svoje srce tokrat izlije pevka Eva, ki se je pred kratkim razšla s svojim dolgoletnim partnerjem. Življenje gre naprej, ne glede na to, kakšne prevale izvaja na svoji poti, in tega se skupina TABU s svojo pestro zgodovino zelo dobro zaveda. ‚Hodi Sam‘ je himna novim izzivom v življenju, novim začetkom in priložnostim. Skladbo spremlja tudi kreativni videospot.

Alya prvi pomladni dan popestrila s skladbo ‘Dobro jutro’

Nova pesem, prva po letu dni, je sproščena, melodična, z optimističnim sporočilom, ki gre hitro v uho. Pripoveduje zgodbo o tem, da je bolj pomemben danes kot jutri in da je treba izkoristiti vsak trenutek, ki nam v življenju pride na pot. Videospot je nastal v Piranu, pod izdelek pa se je podpisal režiser Niko Karo.

Tanja Ribič se vrača na glasbeno sceno

Ena naših najbolj prepoznavnih igralk se s pesmijo 'Ljudje', ki jo je predstavila na letošnji EMI, vrača na glasbeno sceno. Prve nastope lahko pričakujemo spomladi, do takrat pa bo Tanja za pesem 'Ljudje' posnela tudi videospot.

Vlado Kreslin predstavil še en singel z zadnjega albuma

Vlado Kreslin predstavlja še en singel z zadnjega albuma 'Če bi midva se kdaj srečala'. Gre za nekakšen prekmursko afriški blues, torej glasbo precej drugačno od vsega, kar smo doslej slišali od Kreslina. Skladbo 'Lepa Sire' je posnel z mednarodno zasedbo Guissé-Kreslin-Leonardi. V zasedbi sta poleg njega še dva brata, senegalska glasbenika Djiby in Cheikh Guissé ter kitarist Igor Leonardi.

Post-rock, romantika in Lusterdam - skladba 'Lepo mi godrnjaš'

Lusterdam s prvo skladbo 'Lepo mi godrnjaš' na široko odpirajo vrata v svoj post-rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili. Band, ki ga sestavljajo sami filmarji, je za skladbo, s katero se prvič predstavljajo tudi izven koncertnih odrov, posnel tudi videospot v režiji Dafne Jemeršić.