Znanilci pomladi na slovenski glasbeni sceni – 2. del

Pomladni čas prinaša obilico kakovostne domače glasbene produkcije. Preverite, katera dela smo uvrstili v naš drugi pomladni izbor.

Bi nas želeli obveščati o svojih glasbenih novostih? Dodajte nas v adremo: urednistvo@ehonovice.si.


Rudi Bučar - skladba 'Kemu si dala rožice?' iz albuma 'Šentiment'

Skladba 'Kemu si dala rožice?' je v svoji biti istrski ljudski napev. Z dvema dodatnima, avtorskima kiticama, je ljudsko skladbo Rudi Bučar spremenil v kanconeto, znotraj katere je zaznati etno in rock vplive, zborovski pridih pa ji je dodala množica glasov Okteta Aljaž in Vrhovk.

 

Jackson postregli z novim singlom EVFORIJA

Skupina JACKSON, ki se vztrajno vzpenja do novih poslušalcev, s svojega prvenca V ČAST SRCA predstavlja skladbo EVFORIJA. Videospot za nov komad, je nastal meseca decembra v Cvetličarni, ko so fantje nastopili kot predskupina na koncertu TABUjev.

THeWET predstavljajo singel in spot ‘Požar na Kidričevi’

Škofjeloški funk, reggae, ska, hard rock crossover ljubitelji posebnosti THeWET predstavljajo nov avdio in video izdelek – single in videospot 'Požar na Kidričevi'.

Lean Kozlar - Luigi predstavlja skladbo in video 'Ti si glasba'

Lean Kozlar – Luigi, pozitivno naravnani primorski glasbenik, je v prvih jesenskih dneh lanskega leta izdal debitantski album z naslovom 'Kralj noči'. Iz albuma nam tokrat daje v poslušanje pesem 'Ti si glasba', v kateri je avtorsko združil moči s primorskim glasbenikom Easy-jem.

Sandra Erpe predstavlja nov singel ‘Sedež ob oknu’

Skladba Sedež ob oknu, ki je izšla v sklopu RTV projekta ‘Imamo novo glasbo’, predstavlja očiten odmik od avtoričinega dosedanjega ustvarjanja ter ob enem napoveduje njeno drugo ploščo in prvo pesniško zbirko; slednja izide maja letos – ta bo odstirala odločitve vsej prej kot apatične mlade ženske na kočljivih križiščih življenjskih kolovozov – večinoma bo v verzih mogoče najti vtise in opise specifičnih (zgolj na videz »običajnih«) trenutkov in/ali mestoma dogodkov, ki so avtorico (prav tako kot v skladbi Sedež ob oknu) občutno zaznamovali.