Srečanje članic SCAPR v Madridu

SCAPR (Societies' Council for the Collective Management of Performers' Rights), svetovno združenje kolektivnih organizacij izvajalcev, nekajkrat letno organizira t.i. in-person meetings oz. srečanja v živo za vse svoje članice. Tokrat so se na nekajdnevnih delavnicah družili v Madridu.

Več kot 90 posameznikov iz kolektivnih organizacij 24 držav je v štirih dneh dodobra obdelalo aktualne teme in izkoristilo srečanje v španski prestolnici.

Okrogle mize z razpravami različnih delovnih skupin pokrivajo vsa področja dela, s katerimi se vsakodnevno ukvarjajo kolektivne organizacije širom sveta. Posebej je aktualna uporaba informacijskih sistemov za izmenjavo podatkov IPD in VRDB, seveda z glavnim namenom, da se še poveča sodelovanje kolektivnih organizacij mednarodno, s tem pa učinkovitost izmenjave nadomestil izvajalcem po vsem svetu, ki se v zadnjem obdobju še povečuje.

 

Izmenjava znanja, izkušenj in predvsem dobrih praks je danes najbolj pomembna. Tako lahko tudi to srečanje v Madridu ocenimo za neprecenljivo.