17. aprila dokumentarec o Beyonce

Vir: MMC RTV SLO

Foto: Larry Busacca/Getty Images

Netflix bo jutri objavil dokumentarni film o ameriški pevki Beyonce, ki se bo osredotočal na njen lanski nastop na glasbenem festivalu Coachella.

Netflix je v ponedeljek sporočil, da bo v njihovi spletni videoteki od 17. aprila dalje na voljo dokumentarec o Beyonce z naslovom Homecoming, ki se bo po pisanju CNN-a vrtel okoli njenega nastopa na lanskem festivalu Coachella.

Njen tamkajšnji nastop velja za prelomnega, saj je postala prva temnopolta izvajalka, ki je nastopila v najelitnejšem terminu festivala.

 

V svoj nastop je vključila elemente zgodovine temnopoltih Američanov, poskrbela pa je tudi za ponovno združitev skupine Destiny's Child, katere članica je bila, preden ji je uspel preboj s samostojno glasbeno kariero. Na odru sta se ji pri pesmih 'Say My Name' in 'Soldier' pridružili nekdanji članici skupine Kelly Rowland in Michelle Williams, pri skladbi 'Get Me Bodied' je na oder pripeljala svojo sestro Solange, pri skladbi 'Déjà Vu' pa je na oder stopil njen mož Jay-Z. Washington Post je njen nastop označil za "kulturni dogodek", ki je izpodrinil celo njeno predstavo med odmorom Super Bowla leta 2016.

Beyonce je za nastop vadila po 11 ur na dan, z njo je pred večtisočglavo množico na oder stopilo še 100 glasbenikov in plesalcev. Med drugim je odpela pesem 'Lift Every Voice and Sing', ki je znana kot himna temnopoltih Američanov, med nastopom pa je predvajala delčke govora Malcolma X.