Barbra Streisand bo julija nastopila na evropski celini

Vir: MMC RTV Slo

Foto: Reuters

Ameriška pevka in igralka bo 7. julija nastopila v londonskem Hyde Parku, to pa bo po do zdaj dostopnih podatkih njen edini koncert na evropskih tleh letos.

Barbra Streisand, ki so ji odri domači že od malih nog, se bo letos julija mudila v Londonu. To bo sicer pevkin prvi koncert v sklopu festivala British Summer Time v Hyde Parku, kjer bodo poleti poleg nje nastopili še Celine Dion in Robbie Williams. Hyde Park bo letos poleti gostil tudi združen koncert Neila Younga in Boba Dylana, ki pa ne bo del omenjenega festivala.

 

 

Na koncertu bo poleg zimzelenih uspešnic Guilty, The Way We Were in Don't Rain On My Parade, mogoče slišati tudi pesmi iz njenega zadnjega albuma The Walls, ki ga je izdala lani. Njen najnovejši album je obarvan precej politično, saj vsebuje tudi posnetke s kritiko do administracije ameriškega predsednika Donalda Trumpa in trenutne ameriške podnebne politike.

Ameriški pevki judovskega rodu Barbri Streisand so v Jeruzalemu podelili častni doktorat, priznanje, ki si ga je prislužila z zavzemanjem za spoštovanje človekovih pravic in s predanostjo Izraelu in judovskemu ljudstvu.

Barbra Streisand je ena najuspešnejših glasbenih izvajalk in edina ženska na lestvici desetih najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev v ZDA. Čez lužo je prodala več kot 68,5 milijona izvodov svojih albumov, po vsem svetu pa skupaj 145 milijonov. 76-letnica, ki je dobitnica dveh oskarjev in desetih grammyjev, se lahko pohvali tudi z izrednim igralskim opusom, blesti tako na filmskem platnu kot na odrskih deskah.