Bo legendarna O2 Arena dobila konkurenco?

Podjetje The Madison Square Garden Company je ta teden presenetilo z novico, da v londonskem predelu East End gradi veliko, sodobno glasbeno in zabavno središče. Novo glasbeno prizorišče bo poimenovano MSG Sphere in bo predstavljalo resno konkurenco legendarni O2 Areni.

Najnovejša ameriška glasbena naložba na Otoku raste v londonskem East Endu, natančneje v soseski Stratford, v neposredni bližini Westfield Stratford City shopping centra. Po svoji velikosti bo zelo podobna O2 Areni, ki je bila v vseh letih prizorišče mnogih glasbenih dogodkov in spektaklov, prav tako kot v New Yorku Madisone Square Garden. London v podjetju MSG niso izbrali po naključju, saj so skozi analize ugotovoili, da ima manj dvoran za glasbene dogodke kot Paris, Berlin in Madrid.

Podrobno v podrobnosti
Kompleks londonske dvorana MSG Sphere se bo raztezal na več kot 5 hektarjih zemljišča in bo opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, ki bo omogočala nove oblike povezljivosti in s tem izmenjave vsebin z občinstvom. O akustiki, svetlobni in video tehniki ne gre izgubljati besed. Izjemno pozornost dajejo tudi sami obliki objekta, tako od zunaj kot od znotraj, saj želijo, da stavba postane kultna. Nov projekt naj bi na letni ravni zagotavljal 3200 delovnih mest in v prvih 20 letih poslovanja ustvaril okoli 2,7 milijarde funtov prihodkov.

Drugo gradbišče Las Vegas
Izvršni direktor podjetja MSG James L. Dolan razloge za omenjeno naložbo pojasnjuje v luči nadaljnje ekspanzije globalno prepoznavne blagovne znamke: “London je eno izmed najbolj privlačnih mest na svetu in veseli smo, da bomo prav tukaj začeli našo širitev po svetu. Prepričani smo, da bo naša dvorana postala prostor izjemnih glasbenih dogodkov, ki bo hkrati dal nov zagon britanski glasbeni sceni ter glasbenikom in občinstvu ponudil nova doživetja.” Podjetje MSG ima namreč še eno aktivno gradbišče. V ameriški meki zabave Las Vegas raste druga dvorana MSG Sphere, ki bo imela več kot 18.000 sedežev in 5000 stojišč in je prikazana na idejni fotografiji spodaj.

MSG Las Vegas Sphere

Vir: musicbusinessworldwide.com